Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’de görev değişikliği yaptı!

AKP’nin 4. olağanüstü kurultayında

AKP’nin 4. olağanüstü kurultayında Cumhurbaşkanı Erdoğan delegelerin tamamının oyu ile yeniden AKP Genel Başkanı seçilirken yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerini de belirledi. 1399 geçerli oyun tamamı ile yeniden AKP Genel Başkanı Seçilen Erdoğan, TBMM Başkanyığında görevlendirilen Numan Kurtulmuş ile Binali Yıldırım’dan boşalan  Genel Başkanvekilliğine de atama yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AKP MKYK toplantısında  eski İçişleri Bakanı Efgan Ala ve eski AKP TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Genel Başkanvekili olarak atandı.

AKP  Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında yaptığı kimlerin hangi göreve atandığını açıkladı:

AKP’nin Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş oldu. Bizim bütün MKYK’larımız, bütün kongrelerimiz tecrübenin, istikrarın devamlılığını sağlayan; aynı zamanda da değişimi kucaklayan bir denge içerisinde olmuştur. Yine bütün MKYK’larımızın ortak özelliği, kadınların siyasette daha güçlü bir şekilde yer alabilmesi, partimizin her alanında etkisini göstermesi açısından güçlü bir temsile sahip olmalarıdır. Aynı şekilde gençlerin temsili ve Türkiye’nin bütün sosyolojisini kucaklayan bir siyasi hareket olarak AK Parti’nin bütün sosyal kesimleri kucaklayacak bir yayılma ve temsil içerisinde MKYK’sını oluşturması ve kongresini yapmasıdır. Nitekim Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız kongre konuşmasında bütün Türkiye’nin duyduğu gibi, daha yaygın bir şekilde bu çalışmaları sürdürebilmek maksadıyla da Meclis’ten kısıtlı sayıda arkadaşımızı MKYK’ya aldığımızı, değişik toplum kesimlerinin temsiline odaklanan bir yaklaşımı benimsediklerini ifade etmişlerdir. Bugün itibariyle artık ilk MKYK’yla birlikte bu süreç tamamlanmış bulunmaktadır. Bundan sonrası yerel seçimlere hazırlıktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız yakın zamanda Yüksek İstişare Kurulu’nu ilan edeceklerini bugün kongrede ifade ettiler. Böylece bütün birimlerimiz açısından AK Parti bu kongresinde gerçekleştirerek yerel seçime hazır hale gelmiştir. Önümüzdeki dönemde inşallah milletimizle daha çok buluşarak, Türkiye’yi AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeleriyle daha büyük oranda buluşturmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

İşte AKP’nin yeni yönetimi

Efkan Ala – Genel Başkanvekili

Mustafa Elitaş – Genel Başkanvekili

Fatih Şahin – Genel Sekreter

Nihat Zeybekci – Ekonomi İşleri

Zafer Sırakaya – Dış ilişkiler

Ömer İleri – Bilgi İletişim Başkanı

Fatma Betül Sayan Kaya – Sosyal Politikalar

Vedat Demiröz – Mali ve İdari İşler (Sami Gökçe)