Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı’ndan Hatay’a Hibe

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın ilçelerinde şehrin yeniden inşa ve ihyası sürecinde ihtiyaçları belirlemek ve talepleri toplamak amacıyla muhtarlarla bir araya geldi. Öntürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Hatay’daki altyapının ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Hatay’ımızda maalesef çökmüş bir altyapı var. Hepimizin en büyük problemi. Birazdan da muhtarlarımız diyecek ki ‘su sorunu var, kanalizasyon sorunu var.’ Ben bunu biliyorum. Ancak ilk geldiğim günle bugün arasında minimum yüzde otuz kırk oranında bir iyileşme oldu. Gelen şikâyetleri birebir takip ediyoruz, oradan biliyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan da Allah razı olsun. 373 milyon euro Hatay’a hibe etti ve bu parayla şehrin tamamının altyapısı yapılacak. Dörtyol, Payas ve Samandağ’ın ihalelerini yaptık, müteahhitler başlamıştır. Ayrıca ihalesi yapılacak olan Arsuz, Reyhanlı, Antakya, Defne ve Kırıkhan var.”
Öntürk, Cumhurbaşkanı tarafından hibe edilen bu kaynağın tamamen altyapı çalışmalarında kullanılacağını vurguladı.
Altyapı çalışmalarının hükümetin desteğiyle koordineli bir şekilde sürdüğünü belirten Öntürk, bu süreçte milletvekillerinin ciddi mücadeleler verdiğini ve uyumlu birlikteliğin önemine dikkat çekti. Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesine “Scada Sistem” adında, altyapı hatlarındaki çalışmaları ve arızaları tespit ederek düzenleme imkânı sunan bir programı kazandıracaklarını sözlerine ekledi. -Yusuf Cemil Karaçay-