Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanlığı’ndan AKP’li Belediyelere büyük bağış

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın, 31 Mart yerel seçimlerinden önce İstanbul’daki 24 AKP’li ilçe belediyesine toplamda 45 milyon lira bağışta bulunduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılmasını talep eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, belediyelerin sosyal güvenlik prim borçlarını hatırlatarak, bu borçların tahsil edilmesi için ilgili bakanlıkların harekete geçeceğini belirtmişti. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belediyelerden borçların ödenmesini talep etmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin SGK borçları hakkındaki tartışmalar devam ederken, Cumhurbaşkanlığının geçtiğimiz yerel seçimlerde Üsküdar, Çekmeköy, Gaziosmanpaşa gibi AKP’li ilçe belediyelerine 45 milyon lira aktardığını iddia etmişti.

Karar Gazetesi’nden Sema Kızılarslan’ın haberine göre, 31 Mart’tan sonra CHP’ye geçen bazı eski AKP’li ilçe belediyelerine de Cumhurbaşkanlığının 45 milyon lira ödenek verdiği ortaya çıktı. Ancak, MHP’nin yönettiği Silivri’ye bu dönemde herhangi bir para verilmediği belirtiliyor.

Devlet bankaları aracılığıyla yapılan havalelerin açıklama kısmında ‘bağış’ ibaresi yer aldı. CHP’li belediye başkanları bu durumu doğrularken, AKP’li belediye başkanları iddiaları yalanladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Böyle bir şey yok. Eski seçim döneminde böyle bir hibe yardımı olmuştu ama bu dönem olmadı. Yalan söylüyorlar,” şeklinde açıklamada bulundu.

CHP Grup Başkanvekili ve hukukçu Gökhan Günaydın ise konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “İstanbul’da 39 ilçe belediyesi var. Yerel seçim öncesinde bu paraların yalnızca AKP’li belediyelere gönderildiğini görüyoruz. CHP’li belediyelere herhangi bir ödenek verilmediği gibi, tek MHP’li belediye olan Silivri’ye de ödenek çıkmamış. Bu durum, AKP’nin siyaset finansmanı düzeninin bir örneği olabilir.” – Volkan İcil-