Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyet’in 100. yılını süslü protokollerde değil deprem bölgesi Hatay’da anıyoruz”

Deva Partisi lideri Ali Babacan, çadırda yaşayan 5 yaşındaki Meryem’i görüp onunla sohbet ettikten sonra dikkat çekici bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Deva Partisi lideri Ali

Antakyalı çadırda yaşayan bir depremzede ailesinin küçük kızı Meryem’in yolu iki gün önce ilimize gelen DEVA lideri Ali Babacan ile kesişti. DEVA Lideri Ali Babacan, görünce çok duygulandığı sevdiği minik MERYEM ile kısa bir sohbet gerçekleştirdikten sonra mesajını; “Biz Cumhuriyetin 100.yılını süslü protokol alanlarında değil, depremin yıktığı Antakya sokaklarında anmak istedik” şeklinde verdi.
BABACAN’ın, çadırda yaşayan, okula gidemeyen minik Meryem ile sohbeti sonrası sosyal medya paylaşımı da şöyle oldu: “Tanıştırayım, dünyalar güzeli arkadaşımın ismi Meryem. Her şeyin anormal olduğu, herkesin acılarını içine gömdüğü Antakya’nın harabeye dönmüş sokaklarında karşılaştık. Beş yaşında. 6 Şubat depremlerinde hayatı ters yüz olan milyonlarca çocuktan biri. Antakya’daki evi yıkıldığı için çadırda yaşıyor. Evet, üzerinden neredeyse 9 ay geçti ama hâlâ çadırda yaşıyor. Temizlik de uyumak da yemek de çok zor. Üstelik çadır her yağmurda su alıyor. Gülen gözleriyle, neşesiyle ama biraz da yorulmuş hâlde konteyner sözünün tutulmasını bekliyor. Depremden önceki evinin yerini tutmaz ama en azından sıcak olur diye umut ediyor.
Meryem şu an okula gidemiyor. Meryem’i en çok mutsuz eden de bu… Gidebileceği okul, servis mesafesinde. Ailesi maalesef servis ücretini karşılayamıyor. Biz, Cumhuriyetin yüzüncü yılını süslü protokol alanlarında değil, depremin yıktığı Hatay’ın sokaklarında anmak istedik.
Çünkü afet anında her şeyi bir kenara bırakıp bir araya gelen, devleti beklemeden yardıma koşan ırkı, mezhebi, dini, yaşı, siyasi farklılığı düşünmeden çabalayan insanlardır Cumhuriyet.
Çok acılar yaşadık. Geçmiş yaralarımızı unutmadan, dermanı yine hep beraber bulacağız. Unutmayacağız ki birbirimize bakacak yüzümüz olsun. Unutmayacağız ki Meryem’e bakacak yüzümüz olsun. Birlikte yüz yüze, nice nice yüz yıllarımız olsun.”

DEVA genel başkanı Ali Babacan’ın Antakya sokaklarında gördüğü 5 yaşındaki minik kızla sohbet paylaşımı 24 saat içinde sosyal medyada 116 bin üzerinde görüntüleme ile ilgi çekti.