Daha mezun olmadan, iş dünyasına uğurlandılar

Entegrasyonun en önemli unsuru olan ve  “entegratör” adı verilen öğrencilerin katılımıyla, sahaya inmeden önceki son eğitimler yapıldı ve öğrenciler iş dünyasına uğurlandı. “İş Dünyası ile Entegrasyon” Programı ile öğrencilerine henüz mezun olmadan ciddi iş fırsatları yaratan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), bu çerçevedeki eğitimlerin son halkasını da tamamladı ve “Entegratör” sertifikalarını alan 107 İSTE’li son sınıf öğrencisini […]

Entegrasyonun en önemli unsuru olan ve  “entegratör” adı verilen öğrencilerin katılımıyla, sahaya inmeden önceki son eğitimler yapıldı ve öğrenciler iş dünyasına uğurlandı.

“İş Dünyası ile Entegrasyon” Programı ile öğrencilerine henüz mezun olmadan ciddi iş fırsatları yaratan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), bu çerçevedeki eğitimlerin son halkasını da tamamladı ve “Entegratör” sertifikalarını alan 107 İSTE’li son sınıf öğrencisini iş dünyasına uğurladı.

-Bilgiler verildi-

İSTE’nin entegratör programına dâhil olan son sınıf öğrencilerini iş dünyasıyla tanıştıracak olan İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) uygulamasına ilişkin hazırlıklar tamamlanırken, İSTE tarafından düzenlenen oryantasyon ve sertifika eğitim programı kapsamındaki entegratörlere; iş dünyasının çalışma koşulları, iş sağlığı ve güvenliği, inovasyon ve teknoloji yönetimi, proje yönetimi, toplam kalite yönetimi ve benzeri konularda uzman ve öğretim üyeleri tarafından eğitimler verildi.

-Karar, ortak-

Düzenlenen eğitim seminerlerinin kapanış konuşmasında, öğrencilere projenin kazanımlarını anlatan ve başarı dileyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “İş Dünyası ile Entegrasyon” Programı’nın (İDE) hem İSTE’ye, hem öğrencilere, hem de iş dünyasına çok yönlü katkılar sağlayacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu programla, alanında uzman bireylerin yetiştirilmesi hususundaki sorumluluğumuzu iş dünyası ile paylaşmış oluyoruz. Bu programda, entegratörümüzün mezun olup olamayacağına iş dünyası ile birlikte karar veriliyor. Bu kararı verirken de, sizlerin iş dünyası ile entegrasyonumuzu gerçekten sağlayıp sağlayamadığınıza veya sağlayıp sağlayamayacağınıza dikkat edilecek.”

-İlk izlenim önemli-

İlk izlenimin önemine vurgu yapan Rektör Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ise konuşmasında şu tavsiyeleri paylaştı: “Bu birliktelik sizlerin iş dünyasıyla ilk buluşmanız, sanayicilerin de sizlerle ilk bir araya gelişi olacak. Bu birliktelikte sizlerin üzerine düşen en önemli hususlar, iş dünyasında kendinizi kanıtlayıp, mesleğinizde kendinizi geliştirerek iş yaşamına dâhil olduğunuz kurumlarda İSTE’yi en iyi şekilde temsil etmek. Bu bağlamda, sizin bu projede yaratacağınız memnuniyet, sizden sonra gelecek arkadaşlarınızın da akıbetine ve gelişimine doğrudan etki edecek. Üniversite eğitiminin yanı sıra sizlere sevgi ve başarı dolu iş hayatı dileyerek, mesleğinin özünü benimsemiş ve bu durumu ispat etmiş bireyler olmanızı temenni ediyorum.”

-107 öğrenci-

İş Dünyası ile Entegrasyon imkânından, bu dönem içinde 107 öğrencinin yararlanacağını söyleyen, İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) Programı Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat Örnek, 6 Şubat 2017 – 19 Mayıs 2017 tarihleri arasında bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan projenin başvurularının tamamlandığı bilgisini verdi. İki gün süren ve 4 farklı oturumda tamamlanan eğitimlere katılım gösteren ve başarılı olan öğrenciler Entegratör Sertifikası almaya ve 6 Şubat 2017 – 19 Mayıs 2017 tarihleri arasında İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) programına katılmaya hak kazandı.

Tamer Yazar

Exit mobile version