Dayanışma, büyüyerek devam ediyor!

Korona, dayanışmamızdan güçlü değil! Hatay Dayanışma Ağı’nın emekçileri tarafından ‘imece’ usulü ile üretilen ekmekler ve pişirilen yemekler, pandemi ile başlayan örnek paylaşımına kaldığı yerden devam ediyor. Buna dair son adres, Armutlu oldu. Koronavirüs ile başlayan sıkıntılı süreci örnek bir dayanışma örneği ile omuzlayan Hatay Dayanışma Ağı’nın emekçilerinin ortak üretim ve dağıtım adreslerinin sonuncusu Armutlu oldu. […]

Korona, dayanışmamızdan güçlü değil!

Hatay Dayanışma Ağı’nın emekçileri tarafından ‘imece’ usulü ile üretilen ekmekler ve pişirilen yemekler, pandemi ile başlayan örnek paylaşımına kaldığı yerden devam ediyor. Buna dair son adres, Armutlu oldu.

Koronavirüs ile başlayan sıkıntılı süreci örnek bir dayanışma örneği ile omuzlayan Hatay Dayanışma Ağı’nın emekçilerinin ortak üretim ve dağıtım adreslerinin sonuncusu Armutlu oldu. Bu konuda yapılan kısa açıklamada, “Bu hafta, Dayanışma Ağı’nın yeni durağı Armutlu Mahallesi oldu. Mahallelerde, ‘dayanışma ile kazanlarda bulgurlar pişiyor’ mesajı verildi ve ardından da pişen yemekler, özel olarak kaplara aktarıldı ve dağıtılacağı adreslerin ev sahipleri ile buluşturuldu” denildi.
Yaptıkları ile herkesin dikkatini çeken Hatay Dayanışma Ağı adına geçtiğimiz günlerde Antakya Gazetesi’ne konuşan Elif Mansuroğlu ve Sabah Zehra Avcı, ortaya konan ‘imece’ kültürüne işaret etmiş ve şunları dile getirmişlerdi:
“Herkesin katabileceği bir şey elbet vardır. İhtiyaç duyulan malzemelere kim ne kadar katabilirse, alıp bir araya getiriyoruz. Dağıtım yapılacak ilçeleri, koşullar üzerinden belirliyoruz. Mesela tandır etkinliğinde, tandır için koşulları uygun yerler bizim için önemliydi. Bir de bize kapılarını açacak kişiler… Böyle koşullara sahip mahallelerde, bize kapılarını açan ailelerle başladık. Dağıtım, o bölgeyi tanıyan kişiler veya bize kapılarını açan aileler üzerinden oluyor genellikle. Şöyle bir not düşelim… Biz, yardım olarak görmüyoruz bu çalışmayı. Dayanışma, daha güzel ve daha doğru bir tanım. Çünkü ortak üretme ve paylaşımı öne çıkartmak istiyoruz. Birilerine yardım etmekten çok, herkesin işin içinde olduğu ve beraber ürettiği bir şey yaratmak, içimizdeki yaratıcı enerjileri ortaya çıkarmak, dinamizmi sağlamak, herkesin işin sahibi ve parçası olmasını sağlamak amacımız. Dağıtım, bazen işin yapıldığı mahallede olabiliyor, bazen ihtiyaca göre başka mahallelere de dağıtılabiliyor.” Tamer Yazar

Exit mobile version