Datça Belediyesi’nin düzenlediği Badem Çiçeği Festivali’ne katılan Tülay Genç, Defne İpeği ürünlerini sergileyerek, Hatay’ın bu geleneksel zanaatını tanıttı. Festivaldeki ilgi, sanatın ve doğanın birleşiminin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Datça Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Badem Çiçeği Festivali ile doğa, sanat ve eğlencenin buluştuğu bir atmosfer sundu. Bu yıl, Hatay’ın Defne İlçesi’nde İpekböceği Yetiştiriciliği ve İpek Dokuma alanında faaliyet gösteren Defne Belediyesi Koza Evi’nin Dokuma Ustası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İpek Dokuma Sanatçısı Tülay Genç, etkinliğe davet edildi. Genç, festival kapsamında Defne İpeği ile üretilen zarif ve özgün ürünleri sergileyerek, ziyaretçilere tanıttı.
Defne İpeği ve Tülay Genç’in Emeği
Datça’nın badem ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte yapılan bu önemli festivalde, Defne İpeği’nden yapılan el yapımı ürünler dikkatleri üzerine çekti. Tülay Genç’in ustalığıyla hayat bulan ipek dokuma eserleri, zengin desenleri ve kalitesiyle festivale katılan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 4 gün süren etkinlikte, festival alanında kurulan stantta Defne İpeği’nden üretilen çeşitli ürünler sergilendi ve alıcılarla buluşturuldu.
Badem Çiçeği Festivali’ne Katılım Yüksek Oldu
Festivalin ilk günlerinden itibaren yoğun ilgi gören stantta, Defne İpeği’nin tarihi ve kültürel mirasına dair bilgiler de paylaşıldı. Ziyaretçiler, ipek dokuma sanatının detayları hakkında bilgilendirilerek, Hatay’ın bu geleneksel zanaatını keşfetme fırsatı buldu.
Doğanın ve Sanatın Birleşimi
Tülay Genç, festivaldeki katılımının, Defne İpeği’nin daha geniş bir kitleye tanıtılması adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Doğa ile sanatın birleştiği bu etkinlik, aynı zamanda geleneksel el sanatlarının korunması ve yayılması adına büyük bir fırsat sundu.