Defne ilçesi Uğur Mumcu Bulvarı’nın kapatılmasının ardından Çekmece Mahallesi üzerinden kullanılan alternatif yol, yoğun yağışların ardından yeniden çukur ve göletlerle doldu. Kısa süre önce ekipler tarafından asfaltlanan yol, yağmur sonrası tekrar bozuldu ve sürücüler için ciddi risk oluşturmaya başladı.
Yağışların ardından oluşan derin çukurlar ve biriken sular nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlanırken, motosiklet kullanan bir kadın sürücü su dolu çukura girerek dengesini kaybetti. Kadın sürücünün düştüğü, motosikletinin ise sırılsıklam olduğu öğrenildi. O anlar çevredeki vatandaşların tepkisini artırdı.
Sürücüler, özellikle akşam saatlerinde çukurların fark edilmediğini ve kazaya davetiye çıkarıldığını ifade ediyor. Alternatif yol olarak kullanılan güzergâhın sürekli bozulması, “Geçici yama mı, kalıcı çözüm mü?” sorusunu yeniden gündeme taşıdı.
Mahalle sakinleri, yapılan asfalt çalışmalarının kısa sürede deforme olmasına tepki göstererek, kullanılan malzemenin kalitesini ve altyapının yetersizliğini sorguluyor. Vatandaşlar, “Her yağmurdan sonra aynı manzara. Sürekli asfalt dökülüyor ama birkaç gün sonra yine çukur oluşuyor. Balık tutacak hale geldik, canımızdan bezdik” diyerek yetkililere kalıcı çözüm çağrısında bulundu.
Sürücüler, yolun sürekli bakım ve yama ile değil, altyapısı güçlendirilmiş, drenajı doğru planlanmış kalıcı bir çalışma ile yenilenmesini istiyor.
