Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defne’de kafalar karıştı: Moloz vergisi mi? Harç mı? Haraç mı?

Defne Belediyesi’nin 7 Haziran

Defne Belediyesi’nin 7 Haziran 2024 tarihli meclis toplantısında meclis üyelerinin tamamının oy birliğiyle alınan bir kararda Defne ilçesinde güçlendirme yapacak olan binaların moloz ve benzeri atıklarından 10 bin TL ücret alınacak. Vatandaşlar arasında “Moloz vergisi” olarak tanımlanan ve büyük tepki çeken karar sonrası muhabirimizin yaptığı ve farklı meclis üyeleriyle görüşmesi sonucu alınacak olan 10 bin TL’lik ücretin her bir bağımsız bölüm için 10 bin TL artı KDV olarak tahsil edileceği, buradaki amacın vatandaşın söz konusu molozları kendi imkanları ile kaldıramayacak olması ve belediyenin bu hizmeti harç adı altında alacağı öğrenildi. Bir başka meclis üyesi ise söz konusu ücretin bir vergi olmadığını ancak molozları kaldırmayan apartman ya da müteahhitten cezai bir işlem olarak alınacağını iddia etti.
Oysa karar defne halkı arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Söz konusu alınan ücreti HARAÇ olarak da tanımlayan bazı kesimler oldu. Bu aşamada TKP Defne belediye başkan adayı olan ve yarışı ikinci sırada bitiren Hizam Hasırcı da yayınladığı mesajda karara sert tepki gösterdi.

Karar sonrası ise güçlendirme yapmak isteyen bir apartman yöneticisi apartman sakinlerine “ Sayın apartman sakinleri Maalesef hayırlı olsun diyemiyoruz ne dosyayı tamamladık dediğim anda bir problem le karşılaşıyoruz hepsinin üstünden gelmeye çalışsakta her seferinde bir engel çıkıyor. Şu anda defne belediye si dosyayı tamamladıktan sonra 07.06.2024 günü güya toplanan meclis kararında orta hasarlı güçlendirmek isteyen vatandaşlardan daire başı 10.000 +KDV para istenmektedir bizden de istenmiştir. Dün öğleden sonra gelişen bu olaylar sosyal medyada ve bizler tarafından büyük tepki gelmiştir . Apartman sakinlerinden ve hatırı sayılı arkadaşları aracı olarak defne belediyesine yetkilileri ile görüşmeler yapıyoruz ne kadar başarılı oluruz bilemiyorum bu yapılan uygulama deprem bölgesi olan memleketimizde vicdanlarınız yaralamıştır.
Sizlerin bilgisi olsun diye bu mesajı yazmak durumunda oldum inşallah bazı görüşmeler yaptıktan kesin çıkan sonuçları Sizlerle paylaşacağım. Dosyanın bütün evrakları tamamlanmış olup yalnızca onay kalmıştır” mesajı yayınladı.
Şu an sorulan soru şu: Alınan 10 bin TL Vergi mi? Harç mı? Haraç mı? –  Sinan Seyfittinoğlu-