Defne Halk Temsilcileri Meclisi, Suriye’deki Alevi katliamlarından sorumlu olduğu iddia edilen Ebu Muhammed el-Colani’nin Türkiye’ye gelmesini protesto etmek için çağrıda bulundu.
Hatay’ın Defne ilçesinde faaliyet gösteren Defne Halk Temsilcileri Meclisi, radikal terör örgütü Heyet Tahrir el-Şam’ın (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el-Colani’nin Türkiye’ye geleceğine dair iddialara karşı tepkilerini sert bir dille dile getirdi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Ülkemizde katil istemiyoruz! Suriye’deki Alevi katliamlarının sorumlularını istemiyoruz!” ifadeleriyle kamuoyuna çağrıda bulunuldu.
Protesto, 10 Nisan Perşembe günü saat 18.30’da Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Açıklamada, halkın katılımı istenerek birlik çağrısı yapıldı.
Görselde ise Colani’nin kanla simgelenmiş bir fotoğrafı yer almakta; bu da protestonun ne denli sert ve kararlı bir tavırla gerçekleştirileceğini ortaya koyuyor.

