Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Defne’de yeni cami dualarla ibadete açıldı

Hatay’da 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından yeniden inşa çalışmaları sürerken, yapımı tamamlanan 136’ncı cami de dualarla ibadete açıldı.

Hatay’da 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından yeniden inşa çalışmaları sürerken,

Defne ilçesine bağlı Orhanlı Mahallesi’nde deprem konutlarının tamamlanmasının ardından inşa edilen TOKİ Hz. Hasan Camisi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışa Hatay Valisi Mustafa Masatlı, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Caminin açılışının ardından vatandaşlar, yeni ibadethanede ilk cuma namazını kıldı. Namaz öncesinde caminin açılışı için dualar edildi.

Törende konuşan Vali Mustafa Masatlı, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’ın yeniden ayağa kaldırılması için birçok alanda çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Deprem sonrası yalnızca konut ve iş yerlerinin değil, eğitim kurumları, hastaneler ve ibadethanelerin de yeniden inşa edildiğini ifade eden Masatlı, TOKİ Hz. Hasan Camisi ile birlikte kentte deprem sonrası açılan cami sayısının 136’ya ulaştığını söyledi.

Masatlı, yeni caminin Defne ve Hatay halkına hayırlı olmasını diledi.