Değerlerimize Sahip Çıkıyor Muyuz?

4-12 Kasım 2017 tarihleri arasında 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı düzenlenecek. Fuarın bu yılki Onur Yazarı, hemşerimiz, onurumuz Yazar Ayla Kutlu’dur. Geçtiğimiz hafta TÜYAP’tan aradılar. 6 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 19.30’da Fuarda gerçekleşecek olan “Ayla Kutlu Onur Gecesi”ne davet ettiler. Tereddütsüz, törene katılacağımı açıkladım. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi? Tüm kentim için. Sayın […]

4-12 Kasım 2017 tarihleri arasında 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı düzenlenecek.

Fuarın bu yılki Onur Yazarı, hemşerimiz, onurumuz Yazar Ayla Kutlu’dur.

Geçtiğimiz hafta TÜYAP’tan aradılar. 6 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 19.30’da Fuarda gerçekleşecek olan “Ayla Kutlu Onur Gecesi”ne davet ettiler. Tereddütsüz, törene katılacağımı açıkladım. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi? Tüm kentim için.

Sayın Kutlu Hataylıdır ve Hatay sevdalısıdır. Yapıtlarının birçoğunda Hatay kent dokusunu işlemiştir. Hatay’ımızın insanlarını, tarihini, kültürünü anlatırken çeşitli inanç ve dillere sahip olan mozaiğimizin ayrımlarını değil; benzeşen geleneklerini ve engin hoşgörüsünü öne çıkarır.

İstanbul’daki tüm Hataylıları, Ayla Kutlu Onur Gecesi’nde görmeyi diliyorum.
***

26 Şubat 2010 tarihinde Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilciliği’nin katkılarıyla Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Meclis Kültür Merkezi’nde “Düşünce Edebiyatımızda Cemil Meriç” Sempozyumu düzenlenmiştir.

Bu sempozyum, Cemil Meriç’le ilgili ilk ciddi çalışma sayılabilir. Daha sonraları gerek Valiliğimiz, gerekse Mustafa Kemal Üniversitesi güzel çalışmalar yapmışlardır.

Reyhanlı Belediyesi kendi değerine bir kadirbilirlik örneği göstererek sempozyum bildirilerini kitaplaştırmıştır.

Kitap büyük bir ilgi görmüş ve kısa zamanda baskısı tükenmiştir.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Hatay Günleri gerçekleşmiş ve Hatay Günleri için Reyhanlı belediyesi ek bir baskı yaptırmıştır.

Bence kentimizin tanıtımı için en güzel çalışma budur. İnsanlar sadece künefemizi, kebabımızı değil bu değerlerimizi tanısın isterim.
***

Basından ve sosyal medyadan izlemişsinizdir: Heykeltıraşlığıyla da ünlü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen bu kez ‘çevreyi kirletenler’ için ‘Çekirdek Çitleyen Eşek’ heykeli yaptırdı. Başkan Yılmaz Büyükerşen, “Karikatürize edilmiş bu heykeli koyarak çevre temizliğine mizahi bir açıdan dikkat çekmek istedik” dedi.

Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Çayı kıyısına Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan bank üzerinde oturup çekirdek çitleyen eşek heykeli Eskişehir’de de başka kentlerde de ilgi çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen’in çevreyi kirletenlere esprili bir şekilde tepki göstermek amacıyla koydurduğu belirtilen ‘Çekirdek çitleyen eşek’ heykeli, sosyal medya da ilgi odağı oldu.

Caydırıcı olur mu bilmem ama dileğim Defne Hidro Parkı’nda ve Antakya Atatürk Parkında da benzer çalışmalar yapılsın isterim.

Parklara yolunuz düşüyorsa görmüşsünüzdür: insanların çoğu çekirdek çitleyip kabuklarını yığınak yapmaktadır. Parklarımızı, insanların köpeklerini gezdirip çiş yaptırdığı, çocukların parklardaki bankları ayakla tekmeleyip güçlerini sınadıkları bir ortam olmaktan çıkarmalıyız.

Kentli insan, yeşiline, suyuna sokağına, caddesine tarih ve kültür mirasına sahip çıkandır. Kentli insan, kentteki bozulmaya, çirkinliğe, tarih ve kültür yağmacılığına tepki veren insandır. Kentli insan değerlerine; Ayla Kutlulara, Ali Yücelere, Sabahattin Yalkınlara, Cemil Meriçlere…. sahip çıkan insandır.

Defne Belediyemizin onlarca park ve Defne Evi projelerini takdirle karşılıyor ve belediyemizin tasarladığı bu projeleri yaşama geçirebilmesi için herkesin yardımcı olmasını diliyorum.

Exit mobile version