Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM kayyım karşıtı miting yapacak

Halkların Eşitlik ve Demokrasi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına yönelik başlatacakları kampanyayı duyurmak için partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Kayyım politikalarını sert bir dille eleştiren Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kanun yok, hukuku işletiyoruz” sözlerini hatırlattı.

Hukukun Adının Konulması Gerekiyor”
DEM Parti üyelerine ve Türkiye’deki farklı halklara, inançlara ve kültürlere yönelik uygulanan hukukun adının konulması gerektiğini vurgulayan Doğan, Hakkari’deki görüntülerin sömürgecilik ve kolonyal hukukun ders niteliğinde olduğunu belirtti. “Bu hukuka artık bir isim verilmeli,” dedi.

İkili Hukuk Uygulaması
Hakkari’deki durum ile diğer şehirlerdeki uygulamaların farklı olduğuna dikkat çeken Doğan, “Hakkari’de yapılanlar Kepez’de yapılmıyor. Burada ikili bir hukuk uygulanıyor, adeta düşman ceza hukuku işletiliyor,” ifadelerini kullandı.

Kayyım Rejiminin İflası
Kayyım rejiminin iflas ettiğini ancak bir meşruiyet zemini yaratmaya çalıştığını ifade eden Doğan, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 19 yıl 6 ay hapis cezası aldığını, bu suçlamaların delilsiz olduğunu ve sadece kayyım atamaya gerekçe yaratmak için yapıldığını savundu.

Akış’ın Hukuki Durumu
Yüksek Seçim Kurulu’nun Akış’ın aday olmasını engellemediğini, ancak başkan olmasını engellemek isteyenlerin olduğunu söyleyen Doğan, “Bu nasıl bir hukuk?” diye sordu. Akış’ın Kürt seçilmiş bir belediye başkanı olduğu için hedef alındığını iddia etti.

Kayyım Rejimine Karşı Çağrı
Kayyım rejiminin demokratik olmayan bir uygulama olduğunu belirten Doğan, halk iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini ve kayyımın derhal görevi sahibine devretmesi gerektiğini söyledi. Doğan, 13 Haziran’da Hakkari’de büyük bir miting düzenleyeceklerini ve tüm duyarlı vatandaşları bu mitinge katılmaya davet etti.

14 Haziran’da Mersin’de de bir buluşma gerçekleştireceklerini duyuran Doğan, kayyım rejimine karşı itirazlarını yükseltmeleri gerektiğini, aksi takdirde Türkiye’nin başka gündemlerle oyalandığını ve asıl sorunların göz ardı edildiğini belirtti. DEM Parti olarak adalet ve iradeye saygı nöbetlerinin devam ettiğini vurgulayan Doğan, “Herkes bulunduğu yerden itirazlarını yükseltmeli,” dedi.
Doğan, Türkiye’deki tüm duyarlı yurttaşlara birlikte ses çıkarma ve itiraz etme çağrısında bulundu. – Yusuf Cemil Karaçay-