Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Av. Nabi İNAL

Demokrasinin güzelliği…

      Son günlerdeki gelişmeler bize demokrasinin güzelliklerini hatırlama ve hatırlatma fırsatını verdi.

      Rejimler içerisinde özgürlükçü demokrasinin ilk sırada yer almasındaki neden ve gerekçe bir kez daha kendini gösterdi.

      Bu girişi yapmamızın nedeni ise, son zamanlarda muhalefetin önerdikleri arasında iktidar kanadının da kendine göre doğru bulup uygulamaya koyduğu kararlardır.

      Bunlardan sonuncusu ise üniversiteli gençlerimizin eğitim gördükleri süreç içerisinde almış oldukları kredilerin geri ödenmesi uygulamasında kendini göstermiştir.

      Kredi yurtlar kurumunun (KYK)  verdiği kredilerin geri ödenmesi sırasında alınan paranın çok çok üstünde bir faiz yüklemesinin de yapıldığı ve böylece borcun misli ile katlamak suretiyle ödenemez hale geldiği uygulamadan anlaşılmış idi.

      Bunun üzerine anamuhalafet partisi başkanı yaptığı açıklamada, alınan kredi parasının dışında bir geri ödeme yapılmamasını, iktidara geldiklerinde de bu yolda hareket edeceklerini açıklayarak gençlere seslenmiş ve faizlerin ödenmemesini istemiştir.

      İşte bu istek, iktidar kanadı tarafından da haklı görülmüş ve bu doğrultuda bir geri adım atılma durumu ortaya çıkmıştır.

      Daha önceden de buna benzer öneriler muhalefet tarafından yapılmış ve iktidar kanadı önce bu önerilere tepki göstermiş ve daha sonrada uygulama yoluna gitmek suretiyle yanlıştan geri dönmüş idi.

      İşte bu son gelişmede, muhalefetin önerileri içerisinde iktidar kanadının doğru bulduklarını uygulamaya geçirmek suretiyle, hatadan ve yanlıştan dönme yoluna gittiği görüldüğü için, bu durumun demokrasinin güzellikleri olarak tanımlanması gerektiği görüşündeyiz.

      Demokratik rejimlerde iktidar icraatı ile muhalefet ise eleştiri ve bu eleştiriler sırasında uygulanması gereken yolu gösterir ve böylece taraflar görüşlerini ve düşüncelerini ortaya koyarlar.

      Nitekim seçim tarihi yaklaştıkça, iktidar kanadının da muhalefet kanadının da eleştirilerinden ders çıkardığı ve doğru bulduklarını uygulama yoluna gittiği görülmektedir.

      Her ne kadar yapılanlar bir seçim yatırımı olarak tanımlansa veya bu doğrultuda görüş bildirilse de bu durum, ülke yararı açısından olumlu bir gelişme olarak demokrasi tarihine not düşülmesine vesile olmuştur.  

      Son gelişmeleri gördüğümüzde neden demokratik rejimi desteklediğimiz ve neden cumhuriyetin demokrasi ile taçlandırılması gerektiğini savunduğumuz daha iyi anlaşılmakta ve ortaya çıkmaktadır.

      Bu nedenledir ki demokratik rejimlerde düşünce özgürlüğü hiçbir kısıtlamaya tabi tutulamaz. Herhangi bir şekilde cebir ve şiddete başvurulmadığı takdirde, herkesin düşüncelerini serbestçe ifade edebilme hakkı anayasamızda kendini bulmuştur.

      Yanlıştan dönmek bir erdemliliktir.

      Yapılan işin, alınan kararın, atılan adımın sakıncaları kendini gösterdiğinde veya muhalefet tarafından bu doğrultuda yapılan eleştirilerin doğruluğu ve haklılığı anlaşıldığında, doğruya yönelmenin bir fazilet olacağı da hatırdan uzak tutulmamalıdır.

      Bu nedenlerledir ki; son zamanlardaki gelişmeleri doğru ve yerinde buluyoruz.

      Bu nedenledir ki; alınan kararları ve kararlar doğrultusunda atılan adımları ülke geleceği açısından yerinde görüyoruz.

      Bu nedenledir ki; demokrasinin güzelliklerinin bu şekilde ortaya çıkması suretiyle rejimin daha da güçlenmesini ve güçlenme doğrultusunda olumlu adımlar atılmasını, hangi nedenle olursa olsun takdirle karşılıyoruz.

      Kredi yurtlar kurumundan kredi alan öğrenciler için iktidar kanadının almış olduğu kararı, demokrasinin güzelliği olarak görüyor, muhalefet kanadının iktidarın yaptıklarını eleştirme ve iktidar kanadının ise bu eleştirilerden ders çıkartma suretiyle doğruya yönelme hareketini de olumlu görüyoruz.

      İşte bunlar demokrasinin özelliği ve güzelliğidir.

      Bunu böylece tanımlamakta ve unutulmaması için gereken özveride bulunmakta yarar olacağı kanısındayız.

       Bizden hatırlatması…

                                                                                              [email protected]

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER