Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deniz Yücel, gündemdeki konulara değindi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel,

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının devam ettiği sırada basın açıklaması yaptı. Yücel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da yaşanan durumlara dikkat çekti.

Deprem Felaketi ve İhtiyaçlar
Yücel, depremlerde 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Facianın üzerinden geçen 20 ayın sonunda Hatay’da hala enkazlardan geriye kalan yıkık sokaklarda büyük bir yaşam mücadelesi veriliyor. Evsiz kalan yüz binlerce vatandaşımız çadırlarda, konteynerlerde yaşıyor” dedi. Yücel, temel ihtiyaçların hala karşılanamadığını vurguladı.

Kadına Yönelik Şiddet
Kadın cinayetlerine de değinen Yücel, Eylül ayında 34 kadın cinayeti işlendiğini belirtti. “Kadın cinayetlerini durdurma mücadelesinde İstanbul Sözleşmesi’ne dönüş sağlanması için tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Yücel, cezaevinde bulunan Can Atalay’ın durumuna dikkat çekerek, “Anayasa Mahkemesi kararları herkes için bağlayıcıdır ama bu anlayış yeni anayasa yapmaktan bahsediyor” dedi.

Eğitim Politikaları
Öğretmenlik Mesleği Kanunu hakkında eleştirilerde bulunan Yücel, öğretmenlerin haklarının yok sayıldığını ifade etti. “Bu düzenlemeye karşı sonuna kadar direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

Ekonomik Sorunlar
Yücel, eylül ayı enflasyon verilerine de değinerek, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını savundu. “Açlık sınırı 20 bin liraya, yoksulluk sınırı 65 bin liraya çıkmışken, siz kimi kandırıyorsunuz?” dedi. Sinan Ateş cinayeti hakkında da açıklama yapan Yücel, “Siyasetin koyu gölgesi, Sinan Ateş’in naaşı üzerine çökmüştür” diyerek adaletin sağlanması çağrısında bulundu.

Orta Doğu’da Gelişmeler
Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarına değinen Yücel, “İsrail’in bu fetihçi politikalarının durdurulması için tüm devletler üzerine düşeni yapmalı” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Suriye ve İran sınırlarının kapatılması çağrısı yaptı.

MYK toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İskenderun’a çeşitli ziyaretler yapmak üzere hareket etti.