Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Bilim Heyeti incelemelerine devam ediyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve AFAD Bilimsel Destek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir başkanlığındaki ekip, Altınözü-Hacıpaşa fay hattındaki incelemelerine devam ediyor. Hacıpaşa fay hattında, deprem sonrası meydana gelen deformasyonları inceleyen Prof. Dr. Sözbilir, açıklamalarında Ölü Deniz Fayı üzerindeki büyük deprem riskine dikkat çekti.

Sözbilir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hacıpaşa Fayı üzerinde açtığımız iki hendekte gördüğümüz, Ölü Deniz Fayı’nın geçmişte yüzeye çıkarak can ve mal kaybına neden olduğudur. Fay, çok yakın zamanda kırılmamış ancak büyük olasılıkla 1800’lü yıllarda büyük bir deprem üretmiştir. Bu durumu saptamak için hendeklerden örnekler alıyoruz. Analiz sonuçlarıyla son depremin ne zaman olduğunu ve o tarihten itibaren ne kadar zaman geçtiğini öğreneceğiz.”

Yaklaşık 10 gündür Hatay-Altınözü Hacıpaşa’daki fay hatlarını inceleyen bilim ekibi, Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Prof. Dr. Ercan Aksoy, asistanları Umut Öncü, Büşra Yerli ve diğer ekip üyeleri, gündüzleri yakıcı güneş altında sahada çalışıyor. – Mehmet Durmaz-