Deprem Bilimci Prof. Dr. Ö. Ahmet Ercan,

KKTC’deki deprem ucunun İskenderun Körfezi’ne uzandığına dikkat çekti: Hatay’da gerginlik boşalması şaşırtıcı olmaz Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, KKTC’de, geçtiğimiz hafta Magosa kentinde yaşanan depremin ardından Akdeniz’deki sarsıntıların İskenderun Körfezi’ne kadar uzandığını, ilerleyen süreçte Çukurova ile Hatay ilimizde gerginlik boşalmaları yaşanırsa da, buna şaşırmamak gerektiğini bildirdi. Ercan, Kıbrıs’ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem […]

KKTC’deki deprem ucunun İskenderun Körfezi’ne uzandığına dikkat çekti:

Hatay’da gerginlik boşalması şaşırtıcı olmaz

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, KKTC’de, geçtiğimiz hafta Magosa kentinde yaşanan depremin ardından Akdeniz’deki sarsıntıların İskenderun Körfezi’ne kadar uzandığını, ilerleyen süreçte Çukurova ile Hatay ilimizde gerginlik boşalmaları yaşanırsa da, buna şaşırmamak gerektiğini bildirdi. Ercan, Kıbrıs’ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem için de aylar önce uyarmıştı.
Depremin yaşandığı dalma-batma kuşağının bir ucunun İskenderun Körfezi’ne dayandığını belirten,
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son Magosa depremi ile ilgili olarak, ilimiz Hatay’ı ilgilendirmesi açısından şunları aktardı:
“İçinde; varsıl doğal gaz yatakları olan, güneyinde Mısır ile Nil Çatalağzı yelpaze çökelleri bulunan Afrika kabuğu, yılda 4 ile 5 santimetre hızla, Kıbrıs yayı boyunca Kıbrıs Adası’nın altına dalarken, Kıbrıs’ı toslarken, germiş, dalan dilim üzerinde, 51 kilometre derinde deprem oldu. Dalmanın başladığı yer, Güney Kıbrıs kıyılarından 50 ile 75 kilometre güneyde olup, Larnaka depremi, onun izdüşümünde yer alıyor.
Larnaka, izdüşüm yeridir. Bu dalma-batma kuşağının bir ucunun İskenderun Körfezi olmasından dolayı, gelecekte Çukurova ile Hatay’da gerginlik boşalmaları yaparsa, şaşırtıcı olmaz. Kıbrıs’ta deprem olacağını daha önce de duyurmuştum.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version