Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem bölgelerine piyano bağışı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Antalya’da düzenlenen “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali”nden elde edilen gelir ile, depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki Bilim ve Sanat Merkezleri’ne (BİLSEM) piyano bağışında bulundu.

18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde ALKÜ ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) iş birliğiyle düzenlenen festival, uluslararası piyanistlerin katılımıyla büyük bir başarıya imza attı. Jüri üyeliğini dünyaca ünlü Türk piyanist Hande Dalkılıç, Azeri piyanistler Ferid Adıgüzelzade ve Nazile Adıgüzelzade ile ALKÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Cem Şaktanlı ve Doç. Dr. Eren Lehimler’in yaptığı yarışma, yurt içinden ve yurt dışından seksenin üzerinde piyanistin katılımıyla gerçekleştirildi.

Festivalin elde ettiği gelirle, Hatay, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki Bilim ve Sanat Merkezleri’ne piyanolar teslim edildi. Bağışların ardından bu merkezlerden Adıyaman BİLSEM, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ALTSO Başkanı Eray Erdem ve ALKÜ Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerine teşekkür eden bir video hazırladı. Videoda, piyanist eğitmen tarafından yapılan müzik gösterimi ve öğrencilerin bu gösterimi dikkatle izlediği sahneler yer aldı.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, festivalin Alanya’nın kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağladığını belirterek, festivalin amacının sadece sanatsal bir etkinlik değil, aynı zamanda manevi bir destek sağlamak olduğunu vurguladı. Türkdoğan, “Festivalden elde edilen gelirle, deprem bölgesindeki dört şehirdeki BİLSEM’lere piyano bağışında bulunduk. Deprem bölgesinin daha hızlı kalkınması için desteğimiz sürecek,” dedi. – Volkan İcil-