Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem bölgesinde bir yılda 350 maden ruhsatı verildi!

İktidarın Kahramanmaraş merkezli 6

İktidarın Kahramanmaraş merkezli 6 şubat depreminin bulunduğu 1llerde bir yıl içinde 350 maden ocağı ruhsatı verildiği ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP Karabük Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay deprem bölgelerindeki maden ocağı ruhsatlarında anormal artış yaşandığını açıkladı.

Bölgede yaşayan halkın gereksinimlerinin aradan geçen sürece rağmen büyük kısmının hala karşılanamamış olmasını eleştiren Akay bölgedeki maden ruhsatlandırmasına tepki gösterdi. Milletvekili Akay, “Deprem nedeniyle barınma, yiyecek, içecek gibi ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor fakat bir taraftan da bu bölgelerde 350 projeye ayrıcalık tanınmış. Ormanlar, meralar ve binlerce insanın geçimini sağladığı tarım alanlarına maden ocaklarıyla ilgili ruhsatlar verilmiş, 112 maden projesine onay verilmiş. Bunu doğru bulmuyoruz. Siz doğru buluyor musunuz? Bu konuların önleminin alınması gerekir.” dedi. (Sami  Gökçe)

Dünyanın Plastik Çöplüğüne Döndük

Sıfır atıkla mücadele konusuna da değinen Akay, “Yine, önemli bir konu: Yeşil dönüşümü yakalamak istiyorsak sıfır atıkla mücadele etmemiz gerekir. Siz bunu da ifade ettiniz fakat bir taraftan bakıyoruz, özellikle ülkemize dünyanın bir ucundan çöpler geliyor, üstelik ülkemiz Avrupa’da en çok plastik üreten 2’nci ülke konumundayken. Ülkemizde şu an Avrupa Birliği ülkelerinden yılda 600 bin ton civarında plastik atık ithal ediliyor. Maalesef etkili bir atık yönetim stratejimiz yok. Toplanamayan, gömülen, depolanan her çöpün en sonunda gideceği yer denizlerdir. Eğer plastik bu hızla üretilmeye ve tüketilmeye devam edilirse ciddi bir plastik kirliliğiyle baş etmek mecburiyetinde kalacağız.” şeklinde konuştu.