Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem faciasında kaybolan anne ve kızının mezar yeri bulundu

6 Şubat tarihinde meydana

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans faciasında kaybolan öğretmen Biray Beşerikli (35) ve kızı Nazende Dila Açıkgöz (6)’ün mezar yeri, uzun bir bekleyişin ardından 180 gün sonra belirlendi. Baba Mehmet Beşerikli (63), DNA testi sonuçlarıyla acı gerçeği öğrendi. Yaşanan bu acı olayda hem sevinç hem de üzüntü duyguları bir arada yaşanıyor.
Hatay’da 2013 yılında tamamlanarak “Cennetten bir köşe” sloganıyla satışa sunulan, 12 katlı Rönesans Rezidans, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminde yerle bir oldu. Toplam 250 daire bulunan rezidans binasında yüzlerce insan yaşamını yitirdi. Aralarında sınıf öğretmeni Biray Beşerikli ve kızı Nazende Dila Açıkgöz’ün de bulunduğu birçok kişi deprem sonrası kayboldu.
Anne ve kızının enkaz altında olduğu tespit edilmesinin ardından başlayan umutlu bekleyiş, 6 ayın sonunda sonuç verdi. Baba Mehmet Beşerikli, DNA testi sonuçları ile kızının ve torununun mezar yerlerini öğrendi. Mehmet Beşerikli, “O an için dünyanın en mutlu insanıydım. Hem buruk sevinç hem üzüntü var. Hepsini bir arada yaşıyorum” şeklinde duygularını ifade etti.
Biray Beşerikli ve Nazende Dila Açıkgöz’ün mezar yeri belirlendikten sonra aile, acı haberle birlikte Hatay’a gitmek üzere yola çıktı. Baba Mehmet Beşerikli ve eşi Nilay Bulgurcu Beşerikli, mezarları başında gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti. Mehmet Beşerikli, yaşadıkları süreci anlatırken “O an bizim için kıyamet alameti gibi bir şeydi. Hem buruk sevinç hem de üzüntü yaşadık. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Eşimle birlikte evdeydik. Kızıyla birlikte yaşıyordu. Biz, eşimle birlikte o anı yaşadık” dedi.
Bu uzun ve duygusal bekleyişin ardından acı gerçek ortaya çıktı. Aile, en azından sevdiklerinin mezarlarının belli olmasıyla bir nebze olsun huzura kavuştu. Mehmet Beşerikli, “Darısı diğer depremzede kardeşlerimizin başına. Onlara inşallah umut oluruz. İnşallah onların da beklentileri sona erer” ifadeleriyle diğer depremzedeler için umutlu bir mesaj verdi.
Biray Beşerikli’nin Hatay Şehitler Mezarlığı’nda 915 numaralı mezara, Nazende Dila Açıkgöz’ün ise 369 numaralı mezara defnedildiği belirtildi. Anne Nilay Bulgurcu Beşerikli, yaşadıkları süreci anlatırken “Biz 6 aydan beri üzüntümüzü yaşayamadık. İnancımıza sarılıyoruz, dua ediyoruz ama bize yerine ulaşmış gibi gelmiyor. Şimdi en azından yerleri belli. Acımızı gömdüğümüz bir yer var. Dua edebiliyoruz. Çocukları bulup mezarlarının başına gittiğimizde, yüreğimiz genişledi” dedi.