Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Gerçeği İskenderun’da Tartışıldı

TMMOB Türkiye Mühendisler ve

TMMOB Türkiye Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen “Hatay’ın Deprem Gerçeği” başlıklı Deprem Çalıştayı, önemli bir ilgiyle karşılandı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen çalıştaya çeşitli kesimlerden temsilciler katılım sağladı. Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ve ilçe başkanı Hüseyin Derin’in de aralarında bulunduğu önemli isimlerin katıldığı çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
TMBOB İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu dönem sözcüsü Murat Durukan, daha önce Antakya’da bir çalıştay düzenlediklerini hatırlatarak, “Bu bölge de yıkıcı bir depremle büyük hasar aldı ve kayıplar yaşandı. İskenderun’da düzenlediğimiz çalıştaya gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.
İMO Hatay Şube Başkanı İnal Büyükaşık ise 6 Şubat’taki depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını belirterek, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stokunun sağlıklı olmadığını gösterdiğini vurguladı.


Sunumunu slayt gösterisi eşliğinde gerçekleştiren YTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı ve Deprem uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, 20 yıldır bu konuyu anlatmaktan yorulduğunu ifade ederek, “Sık sık Hatay’a geliyorum ve burada bu gerçekleri aktarıyordum. Ancak bana, ‘bizi çok korkutuyorsunuz’ diyenler oluyordu. 6 Şubat’ta gerçeği gördük.” şeklinde konuştu.
Dünya’da yaşanan depremlerin nasıl ve neden oluştuğunu katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremlerin geçmişten bu yana devasa okyanusların açılmasına ve sıra dağların oluşmasına neden olduğunu belirtti.
İki büyük deprem kuşağına vurgu yapan Prof. Dr. Ersoy, Türkiye’nin üzerinde bulunduğu Alp-Himalaya deprem kuşağı ve Pasifik kuşağı hakkında bilgi verdi. Türkiye topraklarında oluşabilecek en büyük depremin 8 büyüklüğünde olacağını belirten Ersoy, depremin ülkenin birinci önceliği olması gerektiğini vurguladı. – İlyas Yiğit-