Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem şehidi Sergen’in ismi parka verildi

6 Şubat depreminde İskenderun’da

6 Şubat depreminde İskenderun’da enkaz altında kalıp hayatını yitiren on binlerce kişiden biri olan Alaplılı Sergen Mudanya adı Zonguldak’ta Alaplı ilçesinde yaptırılan bir parka verildi.

Alaplı Belediye Meclisi’nin 1 Eylül Cuma günkü olağan toplantısında, sahilde yer alan çocuk parkına Sergen Mudanya’nın adının verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin mecliste yaptığı konuşmada Sergen Mudanya adını neden parka verdiklerini şöyle anlattı.
“6 Şubat’taki kayıplarımız arasında ilçemizde yaşayan her kesimin çok sevdiği, çok değerli genç kardeşimiz Sergen Mudanya hayatını kaybetti. Hepimizi çok üzdü. Çocukluğundan bu yana tanıdığımız sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Alaplı Belediyesi olarak deprem şehidimiz Sergen Mudanya’nın adını yaşatmak için ailesi ile birlikte yaşadığı Taşbaşı Mahallesi’nin hemen arkasındaki sahil parktaki büyük çocuk parkına onun adını vermeye düşündük.”
Bu arada Meclis toplantısını takip eden Sergen Mudanya’nın babası gazeteci Metin Mudanya ve ailesi ,evlatlarının adının yaşatılması üzerine Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti. -Yusuf Cemil Karaçay –