Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem travması nasıl atlatılır?

Antakyalı Doktor Tural Terzi, yaşanan deprem travmasını atlatmak için güçlü bir amaç, inanç ve uğraşı gerektiğini söyledi.

Antakyalı Doktor Tural Terzi,

Asrın felaketi olarak tanımlanan depremler o korkuyu yaşayan insanların, sevdiklerini kaybeden insanların, evini, işini ve eşyasını kaybeden insanların psikolojisini alt üst etti. Deprem sonrası ücretsiz psikoterapi seansları yapılsa da pskiologlar sahaya inse de çoğu insan hala o günü travmasını yaşıyor. Antakyalı Kardiyoloji uzmanı Tural Terzi ise deprem travmasına ilişkin bir paylaşımda bulundu ve travmanın atlatılması konusunda öneride bulundu. Kardiyoloji uzmanı Dr. Tural Terzi’nin, yaşanılan deprem travmasından çıkışla ilgili “Kardeşlerim” başlıklı paylaşımı şöyle.
“Büyük deprem felaketinin üstünden aylar geçti.
Ve fark ettim ki ne kadar çaba göstersek de yaşanan travmanın iyileşmesi için zamana ilaveten ,bir güçlü amaç , bu amaç için mutlak bir inanç ve uğraşı gerekiyor.
Bu amaç, inanç ve uğraş sadece hedefler için değil ,aynı zamanda geçmişi ağır yara almış, kaybolmuş ama kendisi hayatta kalmış her bir depremzede için çok önemli kanımca.
Yani demem o ki; inandığımız amaçlar için çalışmak ,eskisinden farklı olarak her bir depremzede için bir yönüyle tedavidir.” -Adil Yeşildağ-