Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem ve EYT, bütçeyi sarsıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kahramanmaraş depreminin ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemelerinin bütçe üzerinde ciddi bir mali yük oluşturduğunu belirtti. Yılmaz, bu tür artışlara rağmen bütçe açığını kontrol altında tuttuklarını ifade etti.
Yılmaz, geçtiğimiz hafta ilan edilen Orta Vadeli Program’la ilgili olarak, “Bir yıl önce yeni bir Orta Vadeli Program yapmıştık ve bunu güncelledik. Ana çerçevemizi koruduk ancak dünya ve Türkiye’de birçok gelişme yaşandı. Bunların bazıları öngörülemez gelişmeler. Planlama çok önemlidir ama yüzde 100 nokta atışı gerçekleşme nadirdir. Önemli olan, planın size yol göstermesi ve nereye gideceğinizi belirlemesidir” dedi.
Geçen yılki Orta Vadeli Program’ı hazırlarken Gazze’deki mevcut durumun öngörülmediğini belirten Yılmaz, “Siyaset ve ekonomi üzerinde birçok etkisi var. Öngöremediğimiz gelişmeler planlarımızı etkileyebilir. Ancak Orta Vadeli Programımızın ciddi anlamda çalıştığını ve Türkiye’yi arzu edilen doğrultuda taşıdığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-