Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremde kaybettiği babasının hayali için mücadele ediyor

Hatay’da yaşayan 14 yaşındaki Ahmet Doğru, depremde kaybettiği babasının hayallerini

Hatay’da yaşayan 14 yaşındaki Ahmet Doğru, depremde kaybettiği babasının hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı spor yolculuğunda önemli bir başarıya imza attı. Tekvandoya küçük yaşta başlayan Ahmet, Romanya’da düzenlenen uluslararası şampiyonada bronz madalya kazanarak milli sporcu olmayı başardı.

Asrın felaketinde ailesiyle birlikte enkaz altında kalan Ahmet, annesi ve kardeşleriyle kurtarılırken babası Ali Doğru’yu kaybetti. Antakya’nın Güzelburç Mahallesi’nde yaşayan genç sporcu, yaşadığı büyük acıya rağmen sporla hayata tutundu. Deprem sonrası yeniden yoğun şekilde çalışmalara başlayan Ahmet, geçtiğimiz Ekim ayında Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen turnuvada 14 ülkeden sporcularla mücadele etti. Üç maç kazanarak bronz madalyaya uzanan Ahmet, Türk bayrağını uluslararası arenada göndere çektirdi.

Başarısını anlatan Ahmet Doğru, “Çok heyecanlandım ama inandım ve mücadele ettim. Derece alarak milli sporcu oldum. Ailemi, hocalarımı gururlandırdığım için çok mutluyum. Daha büyük başarılara ulaşmak istiyorum” dedi.

Depremde kaybettiği babasının en büyük hayalinin kendisini milli sporcu olarak görmek olduğunu ifade eden Doğru, “Babamın hayali dünya ve Avrupa dereceleri yapmamdı. Onu cennette gururlandırmak istiyorum. Bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı’mızı okutmak en büyük hedefim” diye konuştu.

Azmiyle dikkat çeken genç sporcu, yaşıtlarına da spora yönelmeleri çağrısında bulundu.