Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremde perde arkasında kalan isyan

6 Şubat 2023 saat

6 Şubat 2023 saat 04:17…Kahramanmaraş merkezli ve Hatay’ın yerle bir olduğu depremde çok şey konuşuldu ancak bir şey gizli kaldı. O da depremin ikinci üçüncü gününden sonra Yayladağı yolundaki Hatay T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumu yani “yeni cezaevinde” çıkan isyan.

Askerin, gardiyanların, jandarmanın can derdinde olduğu henüz hasar tespiti bile yapamadığı bir sırada T tipi cezaevinde ailelerinden haber alamayan ve panik olan mahkumlar, mühebbet cezalı azılı mahkumlarında kaçma teşebbüsünden hareketle bir isyan baş gösterdi.

Hızla büyüyen isyan son derece sağlam inşa edilmiş cezaevi binalarında ve koğuşlarında bir hasar yaşanmamış olmasına rağmen zorlukla durdurulabildi. O gün orada olan bazı gardiyan yakınlarının ifadesine göre gaz bombalarının kullanıldığı, zaman zaman silah seslerinin duyulduğu ve büyük bir yangın çıkarıldığı isyan sırasında isyancılar yedinci kapıya kadar ulaştı.

İsyanda kaçmak isteyenlerin çabası sonuç vermedi ama olaylarda yaralanan ve ölen bazı mahkumlar oldu. İsyan olayı o günlerin karmaşası içinde saklı kaldı ve duyulmadı. Bir çok insan bu büyük isyanın farkına varmadı. Ancak isyanın bastırılmasında ve asayişin sağlanmasında devlet ve birimleri olağanüstü bir çaba sarf etti. İşte bu olay depremde perde arkasında kalan, büyük oranda gizli kalan bir isyan olarak kayıtlara girdi. -Sinan Seyfittinoğlu-