Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremden sonra Şenköy’e yoğun göç

Hatay’da meydana gelen Kahramanmaraş

Hatay’da meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, memleketlerini terk etmeyen vatandaşlar Şenköy Mahallesi’ne akın etti. Deprem öncesi 800 olan Şenköy nüfusu, göçlerle birlikte 8 bine ulaştı.

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremler, Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Binlerce bina ve ev yerle bir olurken, yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti. Deprem sonrası evsiz kalan birçok kişi şehir dışına veya şehrin farklı ilçelerine taşındı. Hatay’ın Antakya ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi, depremde en çok kayıp yaşayan mahallelerden biri oldu ve bu mahalleye göç edenlerin sayısı hızla arttı.

Şenköy Mahallesi’nin Muhtarı Sait Döş, “İnşaatların tamamlanmasının ardından bu yaz nüfusumuzun 10 bini geçeceğini tahmin ediyorum” dedi. Muhtar Döş, “Depremlerden sonra köyümüzdeki nüfus hızla arttı. Deprem öncesinde yaklaşık 850 olan nüfusumuz, şu an 7 bin 900’e ulaştı ve bu yaz itibarıyla 10 bini geçmesini bekliyoruz. Mahallede 500’ün üzerinde inşaat yapılıyor, bu da nüfus artışını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Döş, mahallede 4 binin üzerinde hanenin bulunduğunu ve yeni yapılan binalarla bu sayının artmaya devam ettiğini belirtti. Mahalledeki altyapı ve yolların bu hızlı nüfus artışına yetişmediğini vurgulayan Döş, yeni yollara ve içme suyu gibi altyapı ihtiyaçlarına dikkat çekti.

Şenköy’e taşınan vatandaşlardan Mehmet Melekoğlu, “6 Şubat depremlerinden sonra Şenköy’e sığındık. Buraya gelen insan sayısı oldukça fazla. Nüfusun arttığını gözlemliyoruz. İlk zamanlar 1-2 ay içinde 260 inşaat vardı. Şu an inşaat sayısının binleri geçtiğini düşünüyorum” dedi.

Şenköy Mahallesi’nin bu hızlı göç ve nüfus artışı, hem toplumsal hem de altyapı açısından büyük bir değişimi beraberinde getiriyor. -Volkan İcil-