Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremin izlerini külliyede sanatla silen çift

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 6

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında evleri ve iş yerleri yıkılan Zerrin ve Berat Dizar çifti, yaşadıkları zor günleri sanata dönüştürdü. Deprem sonrası Aydın’a göç eden çift, memleketlerine duydukları özlem nedeniyle Hatay’a dönme kararı aldı. Payas Belediyesinin desteğiyle tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde açtıkları atölyede, ahşap rölyef, duvar süsü, saat, çanta ve hediyelik eşya gibi el emeği ürünleri sergiliyor ve satışa sunuyorlar.

“Eşim Hayatımdaki En Büyük Destekçim”

Zerrin Sayın Dizar, deprem sonrası sevdiği işine döndüğü için mutlu olduğunu belirterek, atık ürünleri tasarımlarında kullanarak ekonomiye katkıda bulunduklarını ifade etti. Dizar, “Eşim hayatımdaki en büyük destekçim, kolum, kalbim, her şeyim. İki emekli el ele verdik bir şeyler üretiyoruz,” dedi. Ayrıca, el sanatlarındaki deneyimini Payas Halk Eğitimi Merkezi’nde açılması planlanan kursta yeni kişilere aktaracağını ve kadınları el emeğine, üretime yönlendirme hedefi taşıdığını belirtti.

“Sanat Hayallerle Başlar”

Berat Dizar ise, eşiyle birlikte depremin zorluklarını aştıklarını ve hayatta kalmak için üretmeye devam ettiklerini belirtti. “Karı koca birlikte üretip hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince birbirimize destek oluyoruz. Bence sanatın bir karşılığı da hayal olmalı. Her şey hayal ederek başlıyor,” dedi.

Çift, atölyelerinde müşterilerle yeniden buluşmanın sevincini yaşarken, dekoratif eşyalar üreterek hem keyifli vakit geçirdiklerini hem de kazanç sağladıklarını dile getirdi.