Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede İşletmelere 450 milyon Dolarlık Destek Paketi

Küçük ve Orta Ölçekli

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) depremden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da ki işletmelere yönelik 450 milyon dolarlık destek paketi başlattı. Başlatılan destek paketine 11 bin 700 başvuruda bulundu.
Proje kapsamında KOBİ’ler ile bir araya gelen KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu kısa sürede 11 bin 700 başvuruya ulaştıklarını ve başvuruların hızla onaylandığını belirtti. Başvuruların online şeklinde sürdüğünü amaçlarının 100 bin işletmeye destek vermek olduğunu ifade etti.
İbrahimcioğlu, depremin etkilediği 11 ildeki işletmelerin destekten yararlanmaya davet ederek, şöyle konuştu: “11 ili destekleyecek krediyi ülkemize getirmiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği bu desteğe çok kısa sürede 11 bin 700 başvuru aldık. Başvurular hızla onaylanıyor. Hızlı bir şekilde ödemeye dönüşecek bu programda amacımız, adında da olduğu gibi canlanma yani KOBİ”lerimize can suyu vermek. 200 bin TL’den 750 bin TL’ye kadar olacak desteğin hasar durumuna göre belirleneceği programın başvuruları oldukça kolay. Adıyaman, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Nurdağı ve İslahiye’de hasarsız olmasına rağmen yüzde 30 gelir kaybına uğrayan işletmeler de bu destekten faydalanabilecek. Başvuruların tamamı online olarak alınıyor. Ödemeler taksitsiz bir şekilde hesaplara yatırılacak. Buradaki muradımız, 100 bin işletmeyi bu destek paketinden istifade ettirmek” dedi. – Adil Yeşildağ-