Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede öğretmenler koşulsuz atanmalı

CHP Hatay Milletvekili Nermin

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesinde yaşayıp da ataması yapılmayan öğretmenlerin bir an önce atamasının yapılmasını istedi.

Kara daha önce özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri işlerini kaybettiğini anımsatarak, “Deprem bölgesinde yaşayıp da ataması yapılmayan öğretmenlerimiz büyük mağduriyetler  yaşıyor. Daha önce özel sektörde çalışan, ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlerimiz zaten iyi şartlar altında yaşamıyordu.  Çalıştıkları işyerlerinin  yıkılması ya da işlevsiz hale gelmesinden dolayı şimdi sisteme bile dahil olamıyorlar. Depremde bölgedeki tüm yurttaşlarımız gibi onlar da sevdiklerini, evlerini ve işlerini kaybettiler. Temel ihtiyaçları olan barınma, sağlık ve beslenme gibi ihtiyaçlarını  karşılayamazlarken yurttaşlarımızın oturup KPSS’ye çalışmalarını bekleyemeyiz. Gerçekten depremde kapanması zor yaralar aldılar, yine de mücadele edip  hayata tutunmak istiyorlar. Bu mücadeleye omuz vermek gerekir, sosyal devlete düşen budur.”
dedi.
Ataması yapılmayan depremzede öğretmenlerin pozitif ayrımcılığa ihtiyacı olduğunu dile getiren Hatay Milletvekili Kara şunları söyledi:

Ne acıdır ki belli aralıklarla başka işlerde çalışan öğretmenlerimizin ‘iş kazası’ adı altında vefat ettiğini gazetelerden okuyoruz. Başka türde profesyonellik gerektiren işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Hiçbir öğretmenin bu durumda kalmasına kesinlikle razı  olamayız. Şimdi depremzede öğretmenler de bu duruma zorlanıyor. Bugün bize ulaşan öğretmenlerimiz ‘öğretmen olarak atanmasak bile memuriyet dahi yeter’ diyorlar. Bunu da  kabullenmiyoruz. Eğer yurttaşlarımız bu fakültelerden öğretmen olarak mezun olduysa öğretmen  olarak istihdam edilmeleri şarttır. Yıllarca ücretli öğretmen olarak ya da özel sektörde sömürü  altında, güvencesiz, zaman zaman kaçak işçi gibi sigortasız olarak çalıştılar. Üzerine depremi  yaşayan öğretmenlerimiz için en azından şimdi pozitif bir ayrımcılığın uygun olacağını  düşünüyoruz. Ön koşulsuz güvenceli atamalar yapılmalıdır, gerekirse ek kontenjanlar  oluşturulabilir. Eğer önceliğiniz çözüm üretmek, bu yurttaşlarımızın derdine derman olmak  olursa çözümler bulunacaktır. Bu mağduriyet bir an önce son bulmalı ve öğretmenlerimiz  öğrencileriyle buluşmalıdır” (Sami Gökçe)