Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedeler arasında ayrım yapılmasın!

Hatay Milletvekili ve İnsan

Hatay Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan gıda alışveriş kartlarının, konteyner kentlerde yaşama zorunluluğu getirilmeden başvuru yapan bütün depremzedeler  için verilmesini istedi.
Depremden etkilenen bütün vatandaşlarımızın konteyner kentlerde kalmadığını ve  kendi imkânları ile yaşam alanı oluşturmaya çalışan, köyünü, hasarlı evini terk etmeyerek bulundukları bölgelerde çadırlarda yaşamaya çalışan, yakınlarında kalan ve aynı zamanda da  ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan birçok vatandaşımız olduğu gerçeğinin göz ardı  edilmemesi gerektiğini belirten Mullaoğlu, bu konuda gelen yoğun şikâyetler üzerine konuyu  TBMM gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması için yazılı  soru önergesi verdi.
Mullaoğlu gıda alışveriş kartı dağıtımı için daha kapsamlı bir çalışmanın yapılması  gerektiğini ve depremden etkilenmiş fakat konteyner kentlerde kalmayan, depremin olumsuz etkilediği tüm vatandaşlarımız için bu destek ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini ifade etti.
Bölgede yaşayan ya da göç etmiş olan bütün depremzedelerin bu yardımdan faydalanması gerektiğini belirtti.