Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedeler için umut köyü: 100. Yıl Köyü’nde ikinci etap başladı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Tayfur Sökmen Yerleşkesi’nde yapımı süren

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Tayfur Sökmen Yerleşkesi’nde yapımı süren 100. Yıl Köyü Konutları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı’nın ziyaretiyle gündeme geldi.
Ziyarette Orgeneral Çardakçı’ya HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ve Hatay İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlker Şimşek eşlik etti. Çardakçı, Jandarma Asayiş Vakfı, HMKÜ, Blocks for Hope ve Gülmek İyileştirir Derneği iş birliğiyle yürütülen projenin ikinci etap konutlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.


Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler için inşa edilen köyde, toplam 255 konuttan 46’sı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmişti. İkinci etap ile birlikte 66 konutun daha sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.
120 dönümlük alana kurulan ve Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen “100. Yıl Köyü” adı verilen yerleşkede konutların yanı sıra kreş, okul, kütüphane, spor alanları, pazar yeri, ortak iş alanları ve ibadethane de bulunacak.