Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedeler için yeni bir yaşam alanı

Uğur Aslan önderliğindeki ‘100. Yıl Köyü’ projesi, Hatay’ın deprem sonrası toparlanması için umut vaat eden bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlıyor.

Uğur Aslan önderliğindeki '100.

Hataylı sanatçısı Uğur Aslan, deprem sonrası bölgedeki yardım projeleriyle dikkatleri üzerine çeken bir adım daha atıyor. Aslan, Hatay’daki depremzedeler için özel bir yaşam alanı oluşturacakları “100. Yıl Köyü” projesini duyurdu.
Felaketin ardından birçok yardım projesine imza atan sanatçı, 6 Şubat depreminde Hatay’da 11 akrabasını kaybetmişti. Şimdi ise, depremzedeler için kalıcı bir çözüm getirmek için harekete geçtiğini açıkladı.
Aslan’ın liderliğindeki proje, Hatay’ın toparlanması ve insanların barınma sorunlarına çözüm getirmeyi hedefliyor. Projeye destek veren gönüllüler ciddi bir bütçe oluştururken, Jandarma Asayiş Vakfı da Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsü içerisinde bir arazi tahsis etti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uğur Aslan, “İnsanların geçici olarak barınabileceği bir yaşam alanı kurulacak. Projeyle beraber barınma sorununun yanı sıra eğitim de desteklenecek. Hatay’a yardımcı olmak istiyoruz. İnsanların sosyal yaşam alanları şu anda yok. Biz de bu alanları oluşturmak için çaba sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ünlü isimlerin de destek verdiği projede, İlker Ayrık ve Jehan Barbur gibi tanınmış isimler yer alıyor. “100. Yıl Köyü” projesi, Blocks for Hope oluşumu, Jandarma Asayiş Vakfı, Gülmek İyileştirir Derneği, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve birçok gönüllü tarafından hayata geçirilecek. (Yusuf Cemil Karaçay)