Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedelerin Başarısı Amerika’da Takdir Topladı 

Hatay’ın Payas ilçesinde yaşayan

Hatay’ın Payas ilçesinde yaşayan lise öğrencileri, Amerika’da düzenlenen robotik kodlama yarışmasında 600 takım arasında birinciliği elde etti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da binlerce bina yerle bir olmuş, vatandaşların hayatları olumsuz etkilenmişti. Ancak, Payas ilçesinde depremzede öğrenciler, kendilerini geliştirdikleri STEM merkezinde eğitim gördüler ve geliştirdikleri robotik kodlama projesiyle Amerika Birleşik Devletleri’nin Houston eyaletinde düzenlenen FRC (First Robotics Competition) Dünya Şampiyonası’na katıldılar. 

Depremzede öğrenciler, yarışmada gösterdikleri başarı ile jüri özel ödülü olan Judges Award’ı almaya hak kazandılar. Bu başarılarıyla bölge halkına umut oldular. Payas Stem Koordinatörü Cem Kağar, yaşanan süreçte konteyner ve çadırda çalışmalarını yürüttüklerini belirtirken, STEM merkezlerini 2016’da kurduklarını ve öğrencilere ciddi eğitimler verdiklerini vurguladı. 

Öğrencilerden Beyza Kurt (15), Amerika’ya ilk kez çıktığını ve bu deneyimin kendisi için çok özel olduğunu ifade ederken, Payas Stem Öğrencisi Buğrahan Kutlu (17), yarışmaya katılmak için öncelikle bölgesel bir yarışmada ödül almanın gerekliliğini vurguladı. 

Ceylin Naz Yalçınkaya (16) ise Amerika’ya gitmenin bir hayal olduğunu ancak STEM merkezleri sayesinde bu şansı bulduklarını dile getirirken, Kayhan Övünç Uysal (17) da takım olarak verdikleri birlik ve beraberlik ile jüri özel ödülünü hak ettiklerini belirtti ve teşekkürlerini sundu. 

Deprem sonrası yaşanan zorlu süreçte bile başarılarına odaklanan Payas Stem öğrencileri, yaşadıkları deneyimlerle sadece kendi bölgelerine değil, tüm ülkeye ilham kaynağı oldular.  – Mehmet Durmaz-