Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedenin tatil isteği kursağında kaldı

Depremzede Ahmet Demir, 7 gün tatil yapmak üzere araba kiralarken dolandırıcıların tuzağına düştü. Demir, 17 bin TL kaybederek dolandırıldığını fark etti.

Depremzede Ahmet Demir, 7

Antakya ilçesinde yaşayan Ahmet Demir, ailesiyle tatil planı yaparken internet üzerinden ‘Mon Car’ isimli bir araba kiralama firması ile iletişime geçti. Kiralama için 7 günlüğüne araç talep eden Demir, firmaya 4 bin 250 TL kiralama bedeli ve 4 bin TL kaparo ödedi. Toplamda 8 bin 250 TL gönderen Demir’in, dolandırıcılar tarafından ek olarak 8 bin 400 TL kasko ücreti adı altında parası çekildi.

Demir, parayı gönderdikten sonra kiralanan araçta plaka olmadığını fark etti. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Demir, mağduriyetini şu şekilde ifade etti: “Araba kiralamak istedim ve internette ‘Mon Car’ isimli bir site buldum. Şirketin Hatay Havalimanı’nda olduğunu söylediler ve 7 gün için 4 bin 250 TL kiralama bedeli ile 4 bin TL kaparo talep ettiler. Parayı gönderdikten sonra kasko ücreti adı altında ek bir ücret istediler ve kartımdan 8 bin 400 TL çektirdiler. Toplamda 17 bin TL zarara uğradım. Araçta plaka olmadığını görünce dolandırıldığımızı fark ettik. Dolandırıcılar, araçları plakasız göstererek yeni bir dolandırıcılık yöntemi kullanıyorlar.”

Demir, dolandırıcıların insanları bu yöntemle mağdur ettiklerini belirterek, başkalarının aynı duruma düşmemesi için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, suçluların adalete teslim edilmesini talep etti. – Mehmet Durmaz-