Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedeye ödedikleri sigorta parasını geri istediler

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardından Adıyaman’da bir depremzede, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından kendisine ödenen yardımın büyük bir kısmını geri ödemek zorunda kaldı.

Depremin ardından yapılan ilk hasar tespitinde evinin “orta hasarlı” olduğu belirlenen vatandaş, bu tespit doğrultusunda DASK’tan tazminat aldı. Ancak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı itirazlar sonucunda, binanın hasar seviyesi değişti ve daha düşük hasarlı olduğuna karar verildi.

Sonuç olarak, DASK, vatandaşa ödenen tazminatın fazla olduğu gerekçesiyle büyük bir kısmını geri istemeye başladı. Kurum, vatandaşa gönderdiği belgede ödenen tutarın 214.286,80 TL olduğunu, yeni tespitte ödenmesi gereken tutarın ise 32.799,00 TL olduğunu belirtti. Bu durumda, fazla ödenen 181.487,80 TL’nin geri ödenmesi gerektiği ifade edildi.

Gönderilen belgede, geri ödemenin 30 gün içinde yapılması gerektiği vurgulandı. Belgede şu ifadeler yer aldı:

“Konutun ilk hasar tespiti sonucu tarafınıza ödenen tutar 214.286,80 TL. İtiraz sonucu yapılan hasar tespiti ile tarafınıza ödenmesi gereken tutar 32.799,00 TL. Fazla ödeme tutarı ise 181.487,80 TL. İlk tespite göre fazla hasar ödemesi yapmış olduğumuz sigortalılarımız, yeni tespite göre almış oldukları fazla hasar ödeme tutarlarını tarafımıza iade etmeye başlamıştır. Bu doğrultuda, yukarıda detayları sunulan, itirazlar neticesinde kesinleşen hasar durumunuza göre tarafınıza fazla ödenen 181.487,80 TL tutarı kurumumuzun belirtilen banka hesap numarasına yatırılması gerekmektedir.” – Volkan İcil-