Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dert Etme… Yanındayım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Askıda Fatura kampanyamızla, 31.460

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Askıda Fatura kampanyamızla, 31.460 ihtiyaç sahibi ailenin 4.113.691 liralık faturası ödendi. Kampanya devam ediyor. Destek veren herkese gönülden teşekkürler” diyerek duyurduğu ‘gönül dayanışması’ için konuşanlar, Hatay’daki yerel idarecilerin de bu ve benzer çalışmalar için adım atmasını istiyor.

“Bu gece çok huzurluyuz. Şehrimizin gösterdiği dayanışma tüm dünyaya örnek oluyor.” Bu ifade, “Askıda Fatura Kampanyası” başlatan ve şu ana kadar binlerce ödenmemiş faturanın ‘hayırseverlerce’ ödenmesine aracılık eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait.
İmamoğlu’nun, ilgiyle ve takdirle izlenen kampanyaya dair verdiği mesaj ise şöyle:
“Kıymetli hemşehrilerim. Bu zor günlerde aramızdaki dayanışmayı büyütmek ve geride kimseyi bırakmamak adına yeni bir adım daha atıyoruz. Askıda Fatura uygulamamızı başlatıyoruz. Bu sayfadaki (https://askidafatura.ibb.gov.tr/) ihtiyaç sahipleri, iBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi ailelerdir. İSKİ ve İGDAŞ faturalarını ödemede güçlük çeken vatandaşlarımızı, siz hayırseverlerin desteği ile biraz daha rahatlatmak istiyoruz. Bu kampanyaya destek olacak tüm hayırsever vatandaşlarımıza en derin şükranlarımı sunuyorum.”
-BİZDE DE!-
Daha önce ‘Askıda Ekmek’, ‘Askıda Çorba’ ya da ‘Askıda Yemek’ gibi uygulamaları izleyenler, başlatılan ‘Askıda Fatura’ uygulamasının ciddi bir ‘gönül dayanışması’ yarattığına işaret ederek, benzerlerinin Hatay için de uygulama alanına sokulmasını istiyor.
Bu konuda Antakya Gazetesi’ne gelen okuyucu istekleri ve düşünceleri şöyle:
H.Ç. >> Ben de okudum. #BirlikteBaşaracağız etiketi ile paylaşmışlar. İnsanın kalbi gülümsüyor, ölmemiş insanlık adına. “İyilikler bitmemiş”, diyorsunuz. Hep de var olsun zaten. Ben de isterim tabi, bizde de olsun. Ben de, karınca kararınca bir şeyler yapabileyim. Etrafımda bu kadar düşkün durumda insan yok ama… Biliyorum, onlar çoklar.
O.V. >> Dedikleri gibi… Bu, yardımlaşma kültürünün belki de en güzel örneği. Bir Osmanlı geleneğiymiş, biliyor musunuz? Veren el ile alan elin birbirini görmediği bu uygulamaya alkış! İstanbul’da ve Ankara’da, son dönemde belediyelerin sosyal belediyecilik alanındaki atılımlarını kıskanmamak elde değil. İyi ki varlar. Ama bizde de yapılsın istiyoruz.
Y.P. >> Bir çoğumuz, ‘hadi canım sen de…’ diyor ama, ekmeğe dahi ulaşamayan aileler var. O aileler için askıya asılan ekmek, rahat bir gün demek. Düşünün bir kere! Hiç tanımadığınız birinin ya da alt komşunuzun sofrasına katkıda bulunuyorsunuz. Daha güzeli var mı? Bu sadece Büyükşehir için değil, tüm ilçe belediyeleri için örnek alınması gereken bir uygulama.
Y.K. >> Bugün, her yerde karşınıza çıksa da, ‘askıda ekmek’ projesi geleneği, Osmanlı döneminde, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların rencide olmaması için başlatılmış. Ama gelenek güzel olmasına güzel de, paylaşılıyor mu, ona bakmak lazım! O yüzden, şu örnek bile inanılmaz duygulandırıyor insanı. Çünkü biliyoruz ki, bu salgın yüzünden faturalarını ödeyemeyen çok insan var.
Ö.T. >> Samuel Smiles der ki… “Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili, yardım etmektir.” O zaman, ben gibi, birçokları gibi insanı, o potansiyeli, biz de bir araya getirelim. Yardım edelim.  Tamer Yazar