DEVA, Tarım Politikasını ve ilk 90 günlük uygulamayı açıkladı:

Sulu tarımda gelir 3 kat arttırılacak Demokrasi ve Atılım Partisi’nde (DEVA) dün, Genel Merkez tarafından hazırlanan tarım politikası ile ilgili ilk 3 aylık uygulamalar konusu anlatıldı. DEVA Defne ilçe binasındaki tanıtım toplantısına, İl Başkanı Sabit Coşkun, Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı ile Defne İlçe Başkanı İnan Beşazgül ve diğer Partililer katıldı. Açılış konuşmaları sonrası söz […]

Sulu tarımda gelir 3 kat arttırılacak

Demokrasi ve Atılım Partisi’nde (DEVA) dün, Genel Merkez tarafından hazırlanan tarım politikası ile ilgili ilk 3 aylık uygulamalar konusu anlatıldı. DEVA Defne ilçe binasındaki tanıtım toplantısına, İl Başkanı Sabit Coşkun, Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı ile Defne İlçe Başkanı İnan Beşazgül ve diğer Partililer katıldı.
Açılış konuşmaları sonrası söz alan İl Başkanı Sabit Coşkun, Partisinin iktidarında ilk 90 günlük tarım politikasını anlatırken, iktidarın, ülkeyi tarımda “ithalat cenneti” haline getirmesi nedeniyle, ülke çiftçisine zarar verdiğini kaydetti ve kendi iktidarlarında, sulu tarım yapan üreticinin 3 kat daha fazla ürün ve kazanç elde edeceğini savundu.
DEVA Defne ilçe binasındaki sunumunda, iktidarın, tarım sektörünün sorunlarını görmezden geldiğini söyleyen İl Başkanı Sabit Coşkun, Genel Merkez tarafından teşkilatlara gönderilen ve broşürlere de bastırılarak tanıtımı yapılan, Partisinin iktidarında çiftçiye ve tarım sektörüne nefes aldırmak için öncelikli atılacak adımları ana başlıklar halinde şöyle sıraladı:
“Çiftçi üretecek, ürettiğini değerinde satacak, emeklerinin karşılığını alacak ve hayata güvenle bakacak, daha onurlu bir yaşama kavuşacak.
-DEVA Partisi iktidarında, tarım sektörüne ve çiftçimize hak ettiği desteği vererek, ülkemizi bölgenin tarımda lider ülkesi haline getireceğiz.
-Havza bazlı üretim ve destekleme modeline geçerek, üretimde planlama sağlayacağız ve değer yaratacağız.
-Üreticimize, kullandığı gübrenin yarısını destek olarak vereceğiz. ÖTV’siz mazot kullanmasını sağlayacağız. Elektriği daha ucuza vereceğiz. Hayvancılıkta kullanılan yemin yarısına kadar destek vereceğiz.
-Tarım desteklerini, üretim sezonu öncesi açıklayacak ve üretim yılı içinde ödeyeceğiz.
-150 Milyar TL’ye ulaşan ve bugünün şartlarında ödenmesi neredeyse imkânsız hale gelen çiftçi borçlarını faizsiz en az 2 yıl süreyle erteleyeceğiz.
-Çiftçimizin tarlası, tarım aleti, traktörü hayvanı haczedilmeyecek.
-Tarımsal sulama yatırımlarını hızla tamamlayarak, üretimde verimliliği artıracağız. Toprağı, su ve teknolojiyle buluşturarak sulamada israfı önleyecek, sulu tarım yapan çiftçinin gelirini bilinçli sulama ve üretim planlaması ile en az 3 kat artıracağız.”
-Cemil Yıldız-

Exit mobile version