Millet Bahçesinde Park Bütünlüğü Sağlanmalı…
Antakya Gönüllüler Derneği Başkanı, Metalürji Mühendisi Mustafa Özal, Vali Ürgen Alanı Parkı ile Atatürk Stadı ve arkasındaki sahada oluşturulacak Millet Bahçesi’nin, tek parça halinde, bütünlük sağlaması gerektiğini savundu.
Zaman zaman Antakya ile ilgili önemli görüşleri ile dikkat çeken, Gönüllüler Derneği Başkanı Mustafa Özal’ın Millet Bahçesi Projesi ile ilgili görüşleri şöyle:
“Antakya Atatürk Stadyumu’nun yıkımı sonrası, büyük bir alan oluştu. Devlet büyüklerimizin teveccühü ile buranın Millet Bahçesi yapılması kararı alınması, Antakyalılarca sevinçle karşılandı. Büyük bir alanın parka dönüştürülmesiyle, yürüyüş yolları, oturma bankları ve süs havuzlarıyla da bezenmesiyle, güzel ve işlevsel bir parkımız oluyor.
Bu park, daha öne, DSİ kurumuna ait hizmet binasının taşınmasıyla, halk arasında ‘Vali Göbeği’ adı ile anılan mini bir parkla birleştirilmesiyle, 15 Temmuz Şehitler ve Milli Mücadele Parkı’na dönüştü. Parkın boyutu, halkın hoşça vakit geçirmesi, sosyalleşmesi ve spor yapmasına olanak sağladı, çok da güzel oldu. Bu hizmetle, bu eserin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz.
Bitişik Antakya Atatürk Stadyumu’nun yıkılarak, Millet Bahçesi oluşturulma fikri ise halkımız arasında heyecan uyandırdı. Atatürk Stadyumu arazisi içinde bulunan Gençlik Spor İl Müdürlüğü binasının da Millet Bahçesi’ne katılımıyla, burası, ilimizin en büyük parkı olacaktır. Parkın, spor ve sosyal etkinliklere, dinlenme amacı ile halkımıza hizmet verecek olması da çok güzel olacaktır.
Millet Bahçesi inşaatında, son günlerde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası etrafının duvarla çevrildiğini görmekteyiz. 15 Temmuz Milli Mücadele Parkı ile Millet Bahçesi’nin kesintisiz olması çok önemlidir. Bu ayrılan yere bir sosyal donatı mı yapılması planlanmaktadır? Buraya sosyal donatı yapılma ihtiyacı varsa, yıkılan arazisi boş olarak duran eski İmam Hatip Lisesi arazisine yapılabilir! Böylece hem Millet Bahçesi bütünlüğü sağlanır, hem de boş arazi değerlendirilmiş olur, diye düşünmekteyiz.
Park bütünlüğünün bir sosyal donatı ile bozulmadan, bir bütün olması noktasında, böyle güzel bir eseri şehrimize kazandıran büyüklerimize çok teşekkür ederiz.” -Cemil Yıldız-