Diksiyon Eğitimcisi Tülin Erduran’ın, 15.yıl sonrası mesajı:

“İşim Çok Zor, Ama Geri Bildirimlerle Çiçek Açınca, Yaşam Anlam Kazanıyor, Yorgunluklarımı Unutuyorum” MKÜ’den emekli Öğretim Üyesi Tülin Erduran, geçtiğimiz hafta ortasında gerçekleşen, “Diksiyon Eğitiminde 15.Yıl” katılımcılarına belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, işin çok zor olduğunu anladığını, yorulduğunu, ancak geri bildirimlerin, çiçeğin açması gibi yaşamına anlam kazandırdığını kaydetti, “Bütün yorgunluklarımı unutuyorum” dedi. Diksiyen eğitimine katılan […]

“İşim Çok Zor, Ama Geri Bildirimlerle Çiçek Açınca, Yaşam Anlam Kazanıyor, Yorgunluklarımı Unutuyorum”

MKÜ’den emekli Öğretim Üyesi Tülin Erduran, geçtiğimiz hafta ortasında gerçekleşen, “Diksiyon Eğitiminde 15.Yıl” katılımcılarına belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, işin çok zor olduğunu anladığını, yorulduğunu, ancak geri bildirimlerin, çiçeğin açması gibi yaşamına anlam kazandırdığını kaydetti, “Bütün yorgunluklarımı unutuyorum” dedi.

Diksiyen eğitimine katılan 39 kişiye belge töreninde, Antakya Rotary Kulübü olarak, bu eğitimin 15. dönemini tamamlamanın gururunu yaşadıklarının altını çizen Tülin Erduran, şöyle dedi:

“Hizmetlerimizle Hayatları Değiştirelim, sloganıyla çıktığımız yolda, değerli katılımcılarımız, hayatları boyunca faydalanacaklarına inandığımız bir eğitim dönemi yaşadılar. Projenin hedefine ulaşması çok sevindirici.

Katılımcılarımızın, bugün burada, geri bildirimlerle memnuniyet duygularını anlatması bizler için çok değerli. Demek ki, bu proje sayesinde hayatlara dokunmuşuz, hayatları değiştirmişiz.”

Etkinliği gerçekleştirdikleri Meclis Salonu’nu tahsis eden Antakya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e de teşekkür eden Tülin Erduran, şöyle devam etti:

“Bir projeyi gönüllü olarak 15 yıl sürdürmek, elbette kolay değil. Ama konu, Antakya Rotary Kulübü adına mesleğimi hizmet amacıyla kullanmak olunca, iş değişiyor. Özellikle verdiğim emek, seminerler sona ererken geri bildirimlerle çiçek açınca, yaşamım anlam kazanıyor ve bütün yorgunluklarımı unutuyorum.

Eğitime, farklı iş ve uğraşı olan 50 katılımcı ile başladık. Bu dönem eğitimi, akşam saatlerine aldık ve çalışanlar rahatlıkla devam edebildiler. Seminerlere 9 öğretmen, 7 mali müşavir, 8 mimar, 6 mühendis, 7 yönetici, 5 memur 4 üniversite öğrencisi, ,2 eğitmen, 2 Basın mensubu, 1 ev hanımı başvurmuştu. Devam koşulunu yerine getiren 39 katılımcıya belge verildi.

Her dönem, katılımcılarım gözbebeğim oluyorlar. Yanlış söyleyişlerden, yerel konuşmalardan iyice arınsınlar istiyorum. Katılımcılar, fonetik, yani ses bilgisi kurallarını öğrenip, Türkiye Türkçesi’nin anlam ayırdedici ögelerini kavrayınca, kısa sürede ‘Topluluk Önünde Konuşma’ alışkanlığı ediniyorlar ve böylece eğitimimiz taçlanıyor.

Bu vesileyle, Antakya Rotary Kulübü Başkanı Fatin Müftüoğlu ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e teşekkür ediyor, sevgili katılımcılarıma güzel günler diliyorum.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version