Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dış ilişkilerde istediğini söyleyen…

İstemediğini işitmek zorunda kalabilir!

İstemediğini işitmek zorunda kalabilir!

“Dış politika hiçbir zaman iş dünyası için ekonomik riski büyütmemelidir” diyen Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’ın mesajı Ankara noktasında oldu.

“Dış ilişkiler oldukça hassasiyet gerektiren bir hesap-kitap işidir” diyen, Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Dünya Gazetesi tarafından gerçekleştirilen Kanaat Önderleriyle Gündem Özel’in bu haftaki konuğu oldu. Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) önceki Başkanı Erol Bilecik’in tespitleri, hem ekonomi hem siyaset paralelinde ilerlerken, verilen mesaj şu oldu:
“Dış ilişkilerde istediğini söyleyen, istemediğini işitmek zorunda kalabilir. Ülkeler arası ilişkilerde kısa vadeli ve aceleyle atılan adımlar, ekonomimizin sadece bugününü değil, yarınını da etkiler. Dış politikada “bir oraya bir buraya savrulan” bir yaklaşımın elbette ki ekonomiye faydası olmaz, zararı olur. Dış ilişkilerde ipleri sürekli gerip gevşetmenin çok ciddi ekonomik, toplumsal ve siyasi maliyetleri olur. Tepkilerimizi kontrol edemezsek, tepkilerimiz hayatımızı kontrol eder.
Kalıcı çözümler için iş dünyası olarak bizim önceliğimiz her zaman; istikrarlı, uluslararası yatırımcılarla dost, tarafsız, değişime açık ve güvenilir bir ekonomi yönetimidir. Dış politika hiçbir zaman iş dünyası için ekonomik riski büyütmemelidir. Bütün dünya ülkelerine ve iş insanlarına Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu, burada parlak bir gelecek olduğunu ve ülkemizdeki yatırımlarına devam etmeleri gerektiğini göstermemiz gerekir. Başka ülkelerle yaptırımlar ve anlaşmazlıkların değil, ekonomik işbirliklerinin ve yatırımların konuşulduğu ılımlı bir ortama ihtiyacımız var.”
-GENÇLERE-
Güçlü hayallere sahip olmanın başarı için önemli olduğunu söyleyen Bilecik’in gençlere tavsiyesi ise net oldu:
“Bir an önce kendinizi adayacağınız, sizi heyecanlandıran ve harekete geçiren güçlü bir hayaliniz olsun. Bu hayali gerçekleştirmek için daima büyük düşünün, ancak küçük başlayın. Kendinize güvenin ve risk almayı sevin. Unutmayın; riskten uzak durmak, yaşamdan uzak durmaktır. İletişimde başarılı olmaya daima özen gösterin. Zira siz ne söylerseniz söyleyin; söylediğiniz, karşınızdakinin anladığı kadardır. Çok çalışın ve asla vazgeçmeyin. Dünya vazgeçenleri değil; azmedenleri hatırlar. Hayat uzun bir yol. Bu yolda şunu hiç unutmayın: Bir şey olmuyorsa, daha iyisi olacağı içindir.” Tamer Yazar