Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Divan üyeleri eşit seçildi!

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın yapıldığı Ankara Atatürk Spor salonuna adaylar arka arkaya geldi. Salonu önce Manisa Milletvekili Özgür Özel, ardından da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu girdi.  Her iki isim de salonda bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Daha önce açıklandığı gibi Divan Başkanlığına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Genel Merkez ekibinden Zeynel Emre’nin imzasıyla  tek aday olarak seçildi.  Kurultay Başkanlık divanın değişimden yana olan üyeleri Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Giresun İl Başkanı Gökhan Senyürek, Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir getirilirken, Kılıçdaroğlu’nun destekleyen  Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Uzunköprü ilçe Belediye Başkanı Özlem Becan, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç görevlendirildi.

Ekrem İmamoğlu divan başkanı olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Partimizin 38. olağan kurultayı partimiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Biliyorum ki her biriniz partimizin değerlerine olan inançla buradayısız. CHP Bir kongre ve Kurultay partisidir. 100 yıllık Cumhuriyetimiz Seçim konrge ve kurultayla yükselmiştir. İlk kongremizi  Gazi Mustafa Kemal Atatürk Sivas’ta bir okulda ilk kongresini yapmıştı. Biz her koşulda ülkemize hizmeti her şeyden üste tutarız.İlk kurucumuz Aziz atatürk’ü saygı ve Minnelte anıyorum., Genel Başkanlarımız İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’ı rahmet le anıyorum., Murat Karayalçın’ı Hikmet Çetin’i Altan Öymen’i sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 2012 ‘den itibaren partimize büyük emek vermiş Kemal Kılıçdaroğlu’nu saygı ve şükranlarımı sunuyorum. CHP Bui ülkenin kurucu ve birleştirici gücüdür. Bu toprakların en kövklü kapsayıcı siyasi geleneğidir. BU eşsiz parti bir yandan anadolu odaklı, bir yanıyla insanlığın evrensel değerlerinden beslenir. CHP 6 o ile kendini ifade eden adalet, özgürlük eşitlik hakca bir düzen isteyen herkesin partisidir. CHP Anadolu gibi renkli Türkiye gibi cesur ve güçlüdür. 100 yıllık tarihimiz onur ve gurur tarihimizdir. Bu ülkenin kurtuluş ve kuruluş sürecini yönettirken halkımızı her düşüncenin üzerinde tuktarız. Bizi 2. Yüzyılda yeni bir görev bekliyor. Cumhuriyetin etrafından milletçe yeniden buluşmayşa ihtiyacımız var. İnançlara saygılı laikliği hayata geçirmeye, her bir yurttaşı eşit ölçüde gören toplumsal bir birleşmeye, zenginliklerimizi adil biçimde paylaşmaya, etkili bir sosyal devleti harekete geçirmeye ihtiyacımız var. CHP’nin 100 yıllık tarihinde genetik kodlarında bunlar var. Cumhuriyeti kuran adında Cumhuriyetv e Halk olan tek parti CHP’dir. İlk günden beri Cumhuriyetçi ve Halkçıyız.Bu partinin üyesi olmak başlıbaşına bir onurdur gururdur. Bu parti 600 yüz yıllık bir imparatorluk çökerken imkansız denilen şartlarda, emperyalist güçleri yenip ilham kaynağı olmuşsa 60’lar 70’da nasıl zamanın ruhuna uygun hareket etmişse bunu bir kez daha başarmalıyız.

Ne yazık ki 21 yıldır iyş başında olan baskıcı iktidar cumhuriyeti devleti ve birbirimize olan inancımızı tahrip etti. eğitimden hukuk sağlık sistemimize kadar devletimizi asırlık yapımızı darmadağın etti.  Gençlerimizin kendine ve ülkemize olan inancını yerle bir etti. Çalışan nüfusun yüzde60’ını asgari ücrete mahkum etti. Orta direği yok Yargı sistemini silah gibi kullanarak kendisine muhalefet eden herkesi içeri attı. Paramızı pul ettiler, halkımızı borç batağına soktular. Dört bir yanımız ateş çemberindeyken ne yazık ki 2. yüzyıla adım atıyouz. CHP olarak biz bu fotoğrafı kabullenmiyoruz. Ülkemin de Partimin de bundan çok daha iyisini yapacağına inanıyorum. Tarihi bir kurultay olacak.  Bu kurultay Türkiye muhalefetinin toptan şekilleneceği bir kurultaydır. CHP olarak sadece siyaseti değil sendikalardan sivil toplum örgütlere kadından gençlere herkesi umutlandıracak bir kurultaydır. Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Atatürk. Bu kurultay geleceğin 2. yüzyılı şekillendireceğimiz ilk adımdır. Kurultay biter bitmez 2024 yerel seçimleri için hep birlikte omuz omuza vereceğiz. Halkımızla buluşacağız, 2. Yüzyılın Türkiye’sini birlikte inşaa edeceğiz. Pek çok yerde yerel seçimleri hep birlikte kazanacağız (Sami Gökçe)