Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Habib-i Neccar Camii’ndeki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay ziyaretinde depremde büyük hasar gören ve restorasyon süreci devam eden tarihi Habib-i Neccar Camii’ni inceledi. Restorasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgi alan Erbaş’a, Diyanet İşleri yetkilileri de eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Hafta içinde Hatay’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çeşitli açılış ve toplantılara katılarak, şehrin manevi ve kültürel mirasına dair incelemelerde bulundu. Bu kapsamda, Hatay’da önemli bir dini ve tarihi yapıya sahip olan ve depremde büyük hasar gören Habib-i Neccar Camii’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Habib-i Neccar Camii’nde Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Deprem sonrası kapsamlı bir restorasyon sürecine alınan Habib-i Neccar Camii’nde, çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Restorasyon sürecine ilişkin bilgi almak için camiyi ziyaret eden Başkan Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Yatırım Emlak Daire Başkanı Hamit Albayrak ve Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu eşlik etti.

Diyanet İşleri Yetkililerinden Restorasyona Yakın Takip

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve ekibi, restorasyon çalışmalarının tarihî dokuya uygun şekilde ilerlemesi ve caminin bir an önce ibadete açılması amacıyla çalışmaların hızlandırılması konusundaki beklentilerini dile getirdi. *Habib-i Neccar Camii*, Hatay’ın manevi kimliğini simgeleyen bir yapıya sahip olması nedeniyle şehir için büyük önem taşıyor.

Başkan Erbaş’ın bu ziyareti, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kültürel ve dini mirasın korunmasına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne sererken, bölgedeki deprem sonrası iyileşme sürecinde devletin desteğini vurgulayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.