Dizi turizminde sınıfta kaldık!

Peki, şikayet yerine yönetsek mi? Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen, Hatay ve diğer illerden gelen katılımcılarla gerçekleşen Nisan ayı buluşması toplantısında gündeme gelen konulardan biri de, Antakya özelinde oldukça ‘tartışmalı’ bir başlık halini alan ‘diziler’ ve yarattığı ‘turizm’ algısı oldu. Bilindiği gibi konu, Hatay Turizm Derneği tarafından ‘kent imajı’ noktasında sıkça […]

Peki, şikayet yerine yönetsek mi?

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen, Hatay ve diğer illerden gelen katılımcılarla gerçekleşen Nisan ayı buluşması toplantısında gündeme gelen konulardan biri de, Antakya özelinde oldukça ‘tartışmalı’ bir başlık halini alan ‘diziler’ ve yarattığı ‘turizm’ algısı oldu. Bilindiği gibi konu, Hatay Turizm Derneği tarafından ‘kent imajı’ noktasında sıkça gündeme getirilen başlıklardan biri.
Toplantıda bu konuyu gündeme alan ve konuyu da oldukça farklı bir açıdan değerlendiren Hizmet İhracatçıları Birliği Turizm ve Seyahat Komisyonu Başkanı Ahmet Akbalık, film sektörünün kent turizmi açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Antalya’daki herhangi bir hikayeyi dizi olarak oynattırsanız, o harcayacağınız 50 milyon, 100 milyon dolarlık tanıtım bütçelerinizin çok daha ötesinde bir turist kafilesinin gelmesini sağlarsınız” dedi.
Konuşmasında, insanların, gördüğü şeyleri satın aldığına değinen Akbalık, “Film sektörü, bunun çok önemli parçası. Dizi sektörü de… Bugün dünyada, 520 milyon insan seyrediyor bizi. Eskiden biz Brezilya dizileri seyrederken, şimdi bizim dizilerimiz Brezilya’da en ön safhada izleniyor” diye konuştu.
Çanakkale’de çekilen Truva hikâyesine ilişkin filmin ardından kente gelen turist sayısının dörde katlandığını anlatan Akbalık, Kapadokya, Karadeniz, Trabzon’a Orta Doğu’dan ve Körfez’den insan gelmesinin temel sebebinin de diziler olduğunu bildirdi.
Akbalık’ın tespitleri, Antakya’yı ‘çekim platformu’ olarak kullanan dizilere yönelik bugüne kadar takınılan tavrın sorgulanması gerektiğini de, var olanı yönetmek için strateji geliştirilmesine olan ihtiyacı da ortaya koydu. -Tamer Yazar-

Exit mobile version