Dizilerin Antakya’sının kazancı…

Dünya kentlerinin de kazancı… Bir dönem, Hatay Turizm Derneği tarafından, Antakya’da çekilen ve içerdikleri konular itibariyle şikayet konusu olan dizilerin potansiyeline işaret edenler, dünya kentlerinin de benzer bir yolu izlediğine dikkati çekiyor. “Kalp Yarası” ve “Aziz” dizileri nedeniyle ciddi bir çekim merkezi olan Antakya özelinde, Hatay, sadece dizilerin yarattığı kalabalıkların merakı nedeniyle de turizmini canlı […]

Dünya kentlerinin de kazancı…

Bir dönem, Hatay Turizm Derneği tarafından, Antakya’da çekilen ve içerdikleri konular itibariyle şikayet konusu olan dizilerin potansiyeline işaret edenler, dünya kentlerinin de benzer bir yolu izlediğine dikkati çekiyor.

“Kalp Yarası” ve “Aziz” dizileri nedeniyle ciddi bir çekim merkezi olan Antakya özelinde, Hatay, sadece dizilerin yarattığı kalabalıkların merakı nedeniyle de turizmini canlı tutuyor. Ancak bu merak ve ilgi, Star TV’nin bir dönem Antakya’da çekilen iddialı dizisi “Nefes Nefese” ile şikayet konusu olmuş, içerdiği konu nedeniyle kenti kötü tanıttığı nedeniyle, dönemin Hatay Turizm Derneği Yönetimi tarafından aleyhinde açıklamalar yapılmıştı. Dizi de bir süre sonra yayından kalmış, ancak bu durum da eleştiri konusu olmuştu.

Bu konuda konuşan bir turizmci, konunun dünya kentleri için de önemli bir tanıtım ayağı yarattığının altını çizerken, birçok şehrin sadece buna dair davetler yaptığına işaret edip, Paris örneğinde durdu.

-REKOR ÇEKİM-

Fransa’nın başkenti Paris’te geçen yıl çekilen filmlerin süresinde, yeni bir rekora imza atıldı. Fransa dışında, başta ABD olmak üzere, diğer ülkelerden de yönetmenlerin çektikleri filmlerin gözde mekanı olan Paris’te geçen yıl 110 uzun metraj, 64 dizi film çekilirken, bu filmlerin çekilme süreleri 7 bin günü aştı. Buna göre, çekilen film başına ortalama 39 gün düşüyor.

Paris Belediyesi Kültür Sanat Servisi, geçen yıl başkentte filmlerin çekilme süresinin 7 bin günü geçmesiyle, bu alanda yeni bir rekora imza atıldığını duyurdu. Özellikle dijital platformlar Netflix, Apple TU, Amazon, HBO adına çekilen filmlerin sayısı arttı.

Tamer Yazar

Exit mobile version