Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doç. Dr. Sakallı: Hatay’da kasırga olmayacak

Akdeniz’de meydana geleceği söylenen

Akdeniz’de meydana geleceği söylenen Hatay’ı da etkisi altına alacağı söylenen kasırga haberinin asılsız olduğu belirtildi. Sosyal medyada gündem olan kasırgayla ilgili olarak İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE ) Rektör danışmanı ve Üniversitenin İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Doç. Dr. Abdulla Sakallı öne sürüldüğü gibi salı günü Hatay’da kasırga olmayacağını açıkladı. Kasırga olsa kenti olumsuz etkilemeyeceğini belirterek  “Kasırga Hatay – Osmaniye ve Adana’dan güneye doğru kayarak Libya’ya doğru gitti” dedi.

Dr. Sakallı’nın “ilimizde kesinlikle kasırga yok ” şeklindeki sosyal medya paylaşımı şöyle:
Kaç gündür millet diken üstünde. Bölgedeki insanlar bilinç altında fırtına ve yağmuru depremle ilişkilendirdiği için korku içindeler. Bu yüzden bilip bilmeden paylaşım yapmayın lütfen. Kaç günden beri Doğu Akdeniz’de kasırga olacak diye asparagas haber yapıldı. Bir kaç gün önceki paylaşımda böyle bir şeyin olmayacağını söyledim ama yine de halk tedirgindi burada.
Gelelim önümüzdeki günlerde hava durumuna. Yağış açısından sadece Doğu Karadeniz bölgesinde sıkıntılar mevcut olabilir. Özellikle yüksek kesimlerde. Ege ve Marmara bölgesinde yarın orta şiddette fırtına mevcut. Bunların haricinde herhangi bir olumsuz durum yoktur.