DOĞAKA destekleri

Altınözü ilçesine giden DOĞAKA uzmanları; ilçedeki çiftçiler, kurum müdürleri, muhtarlar ile STK yöneticilerine desteklerle ilgili bilgi verdi. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan program rehberleri doğrultusunda ilan edilen destek programları hakkında bilgilendirme yapmak ve katılımcılardan gelen soruları yanıtlamak amacıyla, Altınözü ilçesinde kurum müdürleri, çiftçiler, esnaf muhtarlar ile STK yöneticilerine açık bir […]

Altınözü ilçesine giden DOĞAKA uzmanları; ilçedeki çiftçiler, kurum müdürleri, muhtarlar ile STK yöneticilerine desteklerle ilgili bilgi verdi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan program rehberleri doğrultusunda ilan edilen destek programları hakkında bilgilendirme yapmak ve katılımcılardan gelen soruları yanıtlamak amacıyla, Altınözü ilçesinde kurum müdürleri, çiftçiler, esnaf muhtarlar ile STK yöneticilerine açık bir toplantı gerçekleştirildi. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2018 yılı proje teklif çağrıları kapsamında ilan edilen; KOBİ’lerde üretim teknolojisinin geliştirilmesi, Ürün çeşitliğinin sağlanması, Turizm altyapısının iyileştirilmesi, Alternatif turizm olanaklarının arttırılması, tarımsal üretimin arttırılması ve katma değeri yüksek ürün üretimi hakkında bilgilendirme toplantısına Kaymakam Bülent Uygur, kurum müdürleri, çiftçiler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
-6 NİSAN SON-
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılına ilişkin hibe ve destekleriyle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:
“DOĞAKA; 2018 yılı mali destek programları kapsamında, yatırımlara toplam 30.000.000 TL destek vermektedir. KOBİ’lerde üretim teknolojisinin geliştirilmesi ve ürün çeşitliğinin sağlanması amacıyla ‘Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı’ kapsamında 15.000.000 TL destek verilecektir. Turizm altyapısının iyileştirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının arttırılması amacıyla ‘Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ kapsamında 10.000.000 TL destek verecektir. Tarımsal üretimin arttırılması ve katma değeri yüksek ürün üretimi için ‘Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında 5.000.000 TL destek vereceğini ilan etmiştir. Mali Destek Programı kapsamında, projelerin, internet ortamında yer alan ‘Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi’ (KAYS) üzerinden hazırlanması gerekir. Bunun için de son zaman 6 Nisan 2018 tarihidir.”
GİRİŞİMCİLERE ÇAĞRI-
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur da sunum ardından kısa değerlendirmesinde şunları söyledi:
“Bildiğiniz üzere, bilgilendirme toplantısı, ilçemiz ekonomisine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi. İlçemizin kalkınması, tarım, seracılık, turizm alanında yükselmesi için yürüttüğümüz çalışmalarla yüzlerce insanımıza istihdam sağlayacaktır. İlçemiz, sahip olduğu tarımsal, kültürel ve turizm alandaki zenginlikleriyle yatırımcılar için büyük potansiyel taşımaktadır. Yatırımlarınız, ilçemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Eğer istenilirse, ilçemizde güzel projelerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Altınözü ilçemizi turizm ve tarım merkezine dönüştürmek hepimizin görevidir. Lütfen bilinçli olup girişimcilik ruhumuzu geliştirelim. Bu amaçla tüm vatandaşlarımızın bu projelerden faydalanmasını istiyoruz. Toplantıya katılanlara teşekkür ediyorum.”
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından bilgilendirme toplantılarından sonra, projelerin internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) hakkında eğitim toplantısı düzenleneceği açıklandı. Eğitim toplantılarının, 12-16 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirileceği ve bu toplantıların yer/zaman bilgisine Ajans internet sitesi www.dogaka.gov.tr üzerinden ulaşabileceği belirtildi. Soru-cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version