Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doktorlar 1-2 Ağustos’ta İş Bırakıyor

Türkiye geneli eyleme Hataylı

Türkiye geneli eyleme Hataylı hekim ve sağlık personeli, depremzede eylemi desteklerken hemşerilerimizin mağdur olmamaları için ise fiili olarak eylem yapılmayacağını duyurdu.

Sağlık alanında hizmet sunan 21 sivil toplum örgütü ile Hekim Birliği Sendikası önderliğinde eylem kararı aldı. Doktor, hemşire, ebe ve sağlık emekçilerinin ortak sorunlarına çözüm üretmek ve seslerini duyurmak için 19 sendika ve 2 aile hekimliği federasyonunca kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) iki günlük ‘grev’ dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet birlik ve mücadele platformu geçtiğimiz g ünlerde düzenlediği basın toplantısında kuruluş deklarasyonunu açıklamış ve 1-2 Ağustos’ta tüm yurtta iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurmuştu. Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve SABİM Dönem Sözcüsü Dr. Yakup Gökhan Doğramacı, yarın başlatacakları eylemle ilgili şu bilgileri verdi:““Hekimler, hemşireler, ebeler gibi hiçbir sağlık ve sosyal hizmet çalışanının, mevcut sistem içerisinde hizmet sunabilecek tahammülü kalmamıştır. Taleplerimizi dile getirme amaçlı ilk iş bırakma eylemimiz, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1 ve 2 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleşecektir. Her iş bırakma eylemimizde olduğu gibi poliklinik hizmeti gibi elektif hizmetler verilmeyecek, ancak acil durumlar iş bırakma eyleminden muaf tutulacaktır”

Hekim Birliği Sendikası Hatay İl Temsilcisi ve Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Antakyalı Uzm.Dr.Nurettin Yeral da, özellikle sağlıkta şiddetin önlenmesi, mali haklar, özlük hakları, çalışma koşulları ve liyakat şeklinde özetlenebilecek ; Hekimlerin ve diğer Sağlık emekçilerinin hak mücadelesi adına planlanmış 1-2 Ağustos g(ö)rev kararını kalben ve ruhen desteklediklerinin altını çizdi. Dr.Nurettin Yeral şöyle devam etti:“Ancak deprem sonrası hâlen mağdur ve mazlum Hatay’ımızda; halihazırda esnek mesai uygulaması da devam ederken, mevcut hastanelerde birçok problem varken daha fazla hastamızın vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması adına fiilen grev katılımı talep edilmemiştir. Ancak, belirttiğimiz gibi, SABIM platformunun hekimler ve sağlık çalışanları adına iletmiş olduğu taleplerin sonuna kadar arkasındayız. Sağlıklı bir sağlık hizmetinin ancak ruhen ve bedenen sağlıklı Hekim ve Sağlıklı Çalışanları ile sürdürülebilir olduğu aşikardır. Bu şiarla, bu ve benzeri haklı mesleki mücadeleleri yürekten desteklediğimizi be desteklemeye devam edeceğimizi belirtmek isterim.”Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 27 Temmuz’da alınan geniş çaplı yüzme suyu numunelerinin parametreler yönünden uygun olduğunu duyurarak, denize girme yönünde bir sakıncanın olmadığını bildirdi. – Adil Yeşildağ –