Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doktorlar ayakta!

Vazgeçmiyoruz; Oyalama Değil, Hakkımızı

Vazgeçmiyoruz; Oyalama Değil, Hakkımızı İstiyoruz!

 Doktorlar; ekonomik ve özlük hakları için yeni yasa istiyor

Hatay Tabip Odası (HTO) öncülüğünde dün Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Antakya içindeki, eski devlet hastanesi olarak bilinen ek hizmet binası önünde toplanan doktorlar, ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili yeni yasa istediklerini kaydederek, “Vazgeçmiyoruz! Oyalama değil, hakkımızı istiyoruz” mesajı verdi.

Hatay Tabip Odası adına Uzm. Dr. Şermin Meriç Yapar’ın okuduğu basın açıklamasında, kısa bir süre önce hekimlerin ekonomik haklarına kısmi düzeltme getiren yasa tasarısının tüm partilerin oy birliği ile kabul edilmesine rağmen, iktidar tarafından geri çekildiğini hatırlatıldı ve “Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı tarafından ekranlarda ‘hekimlere zam müjdesi’ verilmiş, ancak hemen ardından tasarının geri çekilmesine dair iki çift söz dahi edilmemiştir” denildi.

Bugün, enflasyonun gerçek anlamda %50’nin üzerine çıktığı, açlık sınırının 4.000, yoksulluk sınırının 13.000 TL olduğu şartlarda, hekimler olarak atık geçinemediklerini söyleyen HTO Sözcüsü Dr. Şermin Meriç Yapar, emeklerinin karşılığını alamadıklarını, bu zorlu çalışma koşullarında emeğin adeta yok sayıldığını bildirdi ve şöyle devam etti:

“Emeğimizin karşılığı olması gereken maaşlarımız, iktidarın keyfine göre belirlenemez. Bu denli emek yoğun çalışan biz hekimler, mesleğimizin değersizleştirilmesini kabul etmiyoruz.

Bugün geldiğimiz nokta, uzun yıllardır sağlıkta adım adım yaratılan çöküşün bir sonucudur. Konu, salt bir zam meselesi değildir. Mesele, sağlığa, 5 dakikada üretilebilecek bir meta olarak bakılan sistemdir. Mesele; hekimlik değerlerinin yok sayılması, bilimin değil ekonomik çıkarların ön plana alınması, mesleğimizin öneminin görmezlikten gelinmesidir. Ekonomik krizin ve bu değersizleştirmenin sonucu olarak, yoksullaşma, hekimleri artık çalışamaz hale getirmiştir.

Toplumun her kesiminden yükselen ‘geçinemiyoruz’ seslerini iktidar artık duymak zorundadır. 15 Aralık’ta yaptığımız bir günlük iş bırakma eylemi bir uyarıydı. ‘Emek Bizim, Söz Bizim’ diyerek başlattığımız mücadele programında, bugün hiç bir talebimizden vazgeçmiyoruz.

Toplumun sağlığı, hekimlerimizin sağlığından geçer. Özlük haklarımıza yönelik düzenlemelerin acilen Meclis’in gündemine alınmasını talep ediyoruz. Sunulan tasarıdan daha geri bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceğimizi, üretimden gelen ve emeğimizden aldığımız gücümüzü kullanmaktan kaçınmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.”

Antakya eski devlet hastanesi önünde toplanan hekimler adına yapılan açıklamanın son bölümünde de istekler şöyle sıralandı:

-Ücretlerimize, gerçek enflasyonun ve yapılan zamların üzerinde zam istiyoruz!

-Döner sermaye veya performans değil; emekliliğimize yansıyan, insanca yaşayacağımız tek ücret istiyoruz!

-7200 ek gösterge ve yılda 120 gün yıpranma payı istiyoruz!

-Kovid-19’un meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz!

-Yeni bir Sağlıkta Şiddet yasası istiyoruz!

Sonuç olarak, ekonomik ve özlük haklarımızla ilgili yeni yasa tasarısının en kısa zamanda meclise sunulmasını istiyoruz!

-Cemil Yıldız-