Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolandırıcılığa Karşı İskenderun’da yeni adım

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Birimi, Kaptanpaşa Camii önünde Cuma namazı çıkışında cami cemaatine dolandırıcılığa karşı duyarlı olma amacıyla bilgilendirme broşürü dağıttı.
Polis ekipleri, dolandırıcılık yöntemlerinin sürekli değiştiğine ve teknolojinin gelişmesiyle hayatın daha dijital hale geldiğine dikkat çekerek, cami cemaatini dolandırıcılara karşı nasıl tedbirler alabilecekleri konusunda bilgilendirdi. Dağıtılan broşürde, “Günümüzde sıklıkla karşılaştığımız dolandırıcılık türleri, her geçen gün yeni bir yöntem ile karşımıza çıkıyor. Özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımız daha dijital bir hale geldi. Ancak bu dijital ortamı bilinçsiz bir şekilde kullanmak, sizleri telefon dolandırıcılığı gibi popüler dolandırıcılık yöntemleri ile karşı karşıya getirebilir” denildi.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Birimi, dolandırıcılık olaylarının önlenmesi için vatandaşlara şu uyarılarda bulundu: “Dolandırıcıların tehdit, acil durum, duygusal motivasyon veya vaatlerle para isteme gibi nedenlerle aradığı kişilerle irtibat kurmayın. Ayrıca, dijital ortamlarda güvenilir olmayan sitelere giriş yapmaktan kaçının.” – Volkan İcil-